001 -Family
Gedragscode Flora- en faunawet ingesteld door gemeente Aalsmeer

Gedragscode Flora- en faunawet ingesteld door gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 9 februari 2015

De gemeente Aalsmeer heeft een gedragscode voor de Flora- en faunawet ingesteld. In deze code staan diverse maatregelen om schade bij het realiseren van ruimtelijke plannen te beperken.

Ruimtelijke plannen zijn bijvoorbeeld de aanleg van wegen of andere bouwplannen. Ook is de gedragscode een goede handleiding bij beheer- en onderhoudsactiviteiten. Zo wordt er in de in de code beschreven hoe watergangen het beste verbreed kunnen worden en bomen gekapt.

De Flora- en faunawet beschermt dier- en plantsoorten. In deze wet is daarom een aantal verboden opgenomen. Zo mogen beschermde inheemse dieren niet verontrust, verwond, gevangen of gedood worden. Daarnaast mogen nesten en holen niet vernield worden.

Wethouder Jop Kluis: ‘Deze gedragscode delen wij met een aantal andere gemeenten in Nederland. Zo besparen we niet alleen kosten voor het opstellen van onderhouden van deze gedragscode maar dragen we ook bij aan een éénduidige toepassing van de Flora- en Faunawet.’

Op de website www.aalsmeer.nl/natuur kunt u de gedragscode Flora- en faunawet nalezen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gedragscode Flora- en faunawet ingesteld door gemeente Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer heeft een gedragscode voor de Flora- en faunawet ingesteld. In deze code staan diverse maatregelen om schade bij het realiseren van ruimtelijke plannen te beperken. Ruimtelijke plannen zijn bijvoorbeeld de aanleg van wegen of andere bouwplannen. Ook is de gedragscode een goede handleiding bij beheer- en onderhoudsactiviteiten. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: