001 - Week van de ontmoeting
Jop Kluis ondertekent voorovereenkomst bouwplan Zwarteweg Aalsmeer

Jop Kluis ondertekent voorovereenkomst bouwplan Zwarteweg Aalsmeer


Geplaatst op: 10 februari 2015

Op maandag 9 februari 2015 heeft Wethouder Jop Kluis samen met Stan Roestenberg, directeur van Bohemen, en de heer Guus de Groot algemeen directeur van Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de voorovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling van het plan aan de Zwarteweg getekend. Het gaat hier om het gebied van de voormalige gemeentewerf en het naastgelegen (verwaarloosd) kassengebied.

Wethouder Jop Kluis: ‘Ik ben erg blij met deze eerste stap naar de ontwikkeling van dit gebied. Dit project is de eerste mogelijkheid voor Aalsmeer om het dorp echt aan elkaar te hechten.’ Ook de ontwikkelaars zijn enthousiast en willen zo snel mogelijk beginnen met het project.

De volgende stap in dit project is het maken van een startnotitie. Het nieuwe wensbeeld van de Burgemeester Kasteleinweg wordt hierbij gebruikt als uitgangspunt. In de startnotitie komt ook te staan hoe het gebied wordt ingericht en hoeveel woningen er gebouwd mogen worden. Gedacht wordt aan ongeveer 70 woningen in dit gebied.

Planning
De planning is om de komende maanden de startnotitie bestuurlijk vast te stellen. Aansluitend hierop wordt de inhoudelijke planvorming gestart. Als alles volgens planning verloopt wordt volgend jaar de omgevingsvergunning aangevraagd waarna gestart wordt met de ontruiming van het terrein. Als laatste worden de woningen gerealiseerd. Uiteraard wordt de omgeving regelmatig op de hoogte gehouden van de te ondernemen activiteiten.

Meer informatie kunt u vinden op www.aalsmeer.nl/detuinenvanaalsmeer.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jop Kluis ondertekent voorovereenkomst bouwplan Zwarteweg Aalsmeer

Op maandag 9 februari 2015 heeft Wethouder Jop Kluis samen met Stan Roestenberg, directeur van Bohemen, en de heer Guus de Groot algemeen directeur van Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de voorovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling van het plan aan de Zwarteweg getekend. Het gaat hier om het Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: