001 - De Baat
Renovatie woonwagencentrum Molenland Mijdrecht kan van start

Renovatie woonwagencentrum Molenland Mijdrecht kan van start


Geplaatst op: 11 februari 2015

De noodzakelijke renovatie van woonwagencentrum Molenland kan dit jaar van start. Met alle hoofdbewoners van het centrum zijn overeenkomsten gesloten in verband met de grootschalige opknapbeurt. De werkzaamheden worden naar verwachting dit jaar uitgevoerd.

De renovatie van het woonwagencentrum is noodzakelijk omdat het in slechte staat verkeert. Funderingen waarop woonwagens staan zijn verzakt en het centrum voldoet niet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid. De gemeenteraad heeft daarom in november 2013 besloten het park te gaan renoveren. Zo krijgen de woonwagens een nieuwe fundering, wordt schade als gevolg van verzakkingen hersteld, worden sanitaire units opgeknapt en bestrating opgehoogd en geëgaliseerd.
Na de renovatie voldoet het centrum aan alle eisen. Zes standplaatsen worden dan overgedragen aan GroenWest, die daarmee eigenaar wordt van de standplaatsen. De overige drie standplaatsen worden verkocht aan de familie die daar nu woont. Zij zal het opknappen van de standplaatsen zelf realiseren. Dit betekent dat na de renovatie het centrum niet meer door de gemeente wordt beheerd.

Tijdens de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad is afgesproken dat pas tot renovatie wordt overgegaan nadat met alle hoofdbewoners overeenkomsten zijn afgesloten om op die manier zeker te zijn van hun medewerking. Dit heeft enige tijd geduurd omdat er nog rechtszaken liepen over de afwikkeling van schade als gevolg van brand die op het centrum heeft gewoed. Hangende de uitspraak van de rechter wilde een aantal hoofdbewoners geen overeenkomst sluiten. De rechter heeft eind vorig jaar uitspraak gedaan en de gemeente in het gelijk gesteld. Aansluitend is nu ook met de resterende hoofdbewoners een overeenkomst gesloten.

De eerste stap is nu dat een perceel grond gelegen naast het huidige centrum, dat nodig is voor de renovatie, wordt aangekocht. Ook zal een bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. Zoals het er nu naar uitziet zullen de daadwerkelijke renovatiewerkzaamheden in de loop van dit jaar beginnen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Renovatie woonwagencentrum Molenland Mijdrecht kan van start

De noodzakelijke renovatie van woonwagencentrum Molenland kan dit jaar van start. Met alle hoofdbewoners van het centrum zijn overeenkomsten gesloten in verband met de grootschalige opknapbeurt. De werkzaamheden worden naar verwachting dit jaar uitgevoerd.De renovatie van het woonwagencentrum is noodzakelijk omdat het in slechte staat verkeert. Funderingen waarop woonwagens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: