Effectief KDO stuurt sterk DSOV met lege handen naar huis

Geplaatst op: 16 februari 2015

Na de prima 2-0 overwinning van vorige week tegen Arsenal op het Kwakelse kunstgras, speelde KDO afgelopen zondag thuis op het vertrouwde grasveld tegen DSOV. Tegenstander DSOV, vorig seizoen als tweede geëindigd in de 3e klasse, stond op voorhand op de vierde plaats op de ranglijst. Vorige week won de ploeg uit Vijfhuizen verrassend ruim met 5-1 van titelkandidaat AGB. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen behaalde KDO een verdienstelijk 2-2 gelijkspel in Vijfhuizen.
Trainer Raymond de Jong kon tegen DSOV nagenoeg beschikken over een complete selectie. De enige afwezige was topscorer Joeri Stange, die vorige week zijn middenvoetsbeentje brak tijdens het zaalvoetballen en hierdoor nog minimaal twee weken loopgips heeft.

In de beginfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer, waarbij DSOV het meeste balbezit had.
In de 14e minuut leek een schot van Sven Vlasman een makkelijke prooi te worden voor de doelman van DSOV. Op het schot van Sven, vanaf de rechterkant in het zestienmetergebied, verkeek de Vijfhuizense doelman zich echter volledig, waardoor de bal pardoes in de linkerbenedenhoek verdween, 1-0. Met deze voorsprong van KDO deed DSOV er een schepje bovenop, wat resulteerde in een tweetal hachelijke situaties voor het Kwakelse doel. In de 23e minuut hield doelman Peter Onderwater zich knap staande, toen hij van dichtbij een inzet van DSOV keerde. Acht minuten later kwam KDO goed weg toen een schermutseling om de bal in het Kwakelse zestienmetergebied niet doeltreffend werd afgerond door de ploeg uit Vijfhuizen. In de 35e minuut was Rick Kruit aan de andere kant dichtbij de 2-0. Na een slimme steekbal van Joris Kortenhorst schoot Rick rakelings naast. Tot groot genoegen van het Kwakelse thuispubliek kreeg KDO in de 42e minuut een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied nadat Bart van der Tol onderuit werd gehaald. De ervaren en tactisch sterke Maurice Bartels ging achter de bal staan en zijn geplaatste schot ging door de muur van DSOV heen. Vervolgens ging de bal via de binnenkant van de rechterpaal naar de binnenkant van de linkerpaal, waarna de bal toch over de lijn ging, 2-0 voor KDO! Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO al snel met de schrik vrij toen een schot van DSOV vanaf dertig meter op de lat uiteenspatte. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de Kwakelaars meer grip op de wedstrijd en bekroonde dit lichte overwicht in de 68e minuut met een prachtig derde doelpunt. Nadat Timo Kas Rick Kruit aan de rechterkant inspeelde, wist Rick met een afgemeten voorzet Sven Vlasman op zijn hoofd te bedienen. Met een schitterende zweefkopbal, waarbij er door sommige toeschouwers een vergelijking werd gemaakt met de kopbal van Robin van Persie op het afgelopen WK, zorgde Sven ervoor dat KDO op een riante 3-0 voorsprong kwam te staan. In het slot van de wedstrijd hadden de Kwakelaars de score nog verder op kunnen laten lopen, maar uiteindelijk floot de sterk acterende scheidsrechter af, waardoor KDO opnieuw drie punten bij kon schrijven aan haar totaal.

Door deze driepunter is de ploeg van Raymond de Jong gestegen van de negende naar de zevende plaats op de ranglijst. Met negen punten voorsprong op nummer elf Zwanenburg lijkt KDO zich veilig gespeeld te hebben van de onderste regionen van de derde klasse C. Uit de laatste zeven wedstrijden wist KDO maar liefst achttien punten te behalen, waardoor de Kwakelaars inmiddels zelfs bovenaan staan in de tweede periode. Met nog twee wedstrijden te gaan in de tweede periode (uit tegen VVA/Spartaan en AGB) kan er dus nog van alles mogelijk zijn. Mocht KDO volgende week de uitwedstrijd winnen van het sterk geachte VVA/Spartaan en als Wijk aan Zee wint niet van DSOV, zou de tweede periodetitel in de wacht gesleept kunnen worden door KDO. De wedstrijd tegen VVA/Spartaan begint om 14:00 uur op het sportpark aan de Laan van Spartaan en wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger, Joris Kortenhorst, Bart van der Tol (88e Mitchel Smits), Timo Kas, Rick Kruit (73e Menno Lingeman), Sven Vlasman en Maurice Bartels (83e Mathijs van Rijn).

Na de prima 2-0 overwinning van vorige week tegen Arsenal op het Kwakelse kunstgras, speelde KDO afgelopen zondag thuis op het vertrouwde grasveld tegen DSOV. Tegenstander DSOV, vorig seizoen als tweede geëindigd in de 3e klasse, stond op voorhand op de vierde plaats op de ranglijst. Vorige week won de … Lees meer »