Atlantis A1 stunt tegen kampioen

Geplaatst op: 16 februari 2015

Zaterdag 14 februari speelde Atlantis A1 tegen het reeds kampioen zijnde Groen Geel A2.
Middels een 7-8 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk een zeer verdienstelijk gelijkspel: 16-16.
Evenals Groen Geel A1 (volgend jaar uitkomend in de landelijke A-jeugd hoofdklasse) is ook Groen Geel A2 kampioen geworden. Met slechts 1 nederlaag waren zij de sterkste in deze poule en dus de terechte kampioen.
De uitwedstrijd werd destijds verloren met 19-10 en met het missen van 3 basisspelers begon Atlantis A1/Roebeson Expertises aan deze moeilijke opdracht.
Trainers/coaches Arie Zaal en Rob Cornelissen toverden de volgende opstelling uit de hoed: Lars Kuylenburg, Jelle van Wermeskerken, Rosalie Schouten en Joy Trompert begonnen in de aanval en de verdediging bestond uit Jonathan van der Horst, Rick Kuylenburg, Aisha Keijman en Lynn Loman. De eerste goal kwam uit handen van de bezoekers maar al snel kwam de gelijkmaker. De teams bleven om en om scoren en geen van beiden kon een gaatje slaan van 2 doelpunten. Mede door het scherpe verdedigen, waardoor er onder druk moest worden geschoten, werd er een aanslag gepleegd op de conditie. De ruststand werd 7-8.
In de tweede helft liet Groen Geel zien waarom zij kampioen zijn geworden. Zes doelpogingen werden zes goals en de wedstrijd leek gespeeld. Atlantis A1 was machteloos, een 7-14 achterstand is bijna onmogelijk in te halen.
Heel even klampte de thuisploeg aan bij 10-14 maar de ploeg uit Wormerveer schoot zich naar 10-16.
Wat er toen gebeurde grensde bijna aan het onmogelijke. Aangemoedigd door het meelevende publiek begon Atlantis A1 aan een inhaalrace die zijn weerga niet kende.
De stand ging van 10-16 naar 12-16. De ploeg geloofde er weer in en toen de doelpuntenmachine van Groen Geel stokte rook Atlantis A1 zijn kans. Met de allerlaatste krachtsinspanning begon de ploeg aan een inhaalrace en via 13-16 werd het 14-16.
Inmiddels werd de moe gestreden Joy Trompert vervangen door B1 speelster Elise van Walraven.
Het werd 15-16 en het publiek ging op de banken staan toen de 16-16 werd gescoord. Met nog twee minuten op de klok gingen beide
teams voor de overwinning maar in de laatste zenuwslopende momenten kwam niemand meer tot scoren.
Een ware thriller waarbij Atlantis A1 heeft laten zien dat het ook onder druk en bij grote achterstand mentaal zeer sterk is. Atlantis A1 wenst Groen Geel A2 veel succes in de overgangsklasse. Er rest de Roebeson expertises formatie nog 1 wedstrijd. Zaterdag 7 maart gaat de reis naar Zaandam alwaar ZKV A1 de tegenstander is die in de eerste ontmoeting met 20-15 werd verslagen.

Zaterdag 14 februari speelde Atlantis A1 tegen het reeds kampioen zijnde Groen Geel A2.Middels een 7-8 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk een zeer verdienstelijk gelijkspel: 16-16.Evenals Groen Geel A1 (volgend jaar uitkomend in de landelijke A-jeugd hoofdklasse) is ook Groen Geel A2 kampioen geworden. Met slechts 1 nederlaag waren … Lees meer »