Vrijdag de dertiende geen pechdag voor Atalante dames 3

Geplaatst op: 16 februari 2015

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen VCH D3 op het programma. De thuisploeg, gesponsord door GT.Bunck, had maar liefst drie weken geen wedstrijd gehad en kampte in die periode met veel zieke speelsters. Gelukkig was iedereen op tijd hersteld en met een volledige selectie, dat collectief goed speelde, werd VCH met slechts één punt terug naar Hoofddorp gestuurd.

De eerste set startte coach Hettie Schockman met Mirjam van der Strate op spelverdeling, Fenny Bijlsma op diagonaal, Denise van der Laan en Daniëlle van der Horst op buiten, Judith van Rossum en Brenda Kuijlenburg (die haar debuut maakte in dames 3) op het midden.
Ondanks dat dit de eerste keer in deze opstelling was, speelden de dames zeer solide. De servicepass lag goed en Mirjam wisselde veel af, waardoor de aanvalsters vrijuit konden aanvallen. Als de bal dan wel terug kwam, dan stond daar Denise, die alle ballen van de grond hield. Tel daarbij de goede servicereeks van Fenny en de overwinning in de eerste set was een feit. (25-12)

De tweede set werd gestart in dezelfde opstelling. VCH kwam iets beter in haar spel en Atalante maakte iets meer fouten. Toch bleef Atalante het betere spel vertonen. Mede dankzij de goede blokkering van Brenda en Judith wist de thuisploeg ver uit te lopen. Het ging echter mis op 17-22. Op de service van de diagonaal van VCH had Atalante geen antwoord. Na een wissel ging dit beter, maar toen haperde de aanval. Er werd fout op fout gestapeld en voordat iedereen er erg in had was de set verloren. (22-25)

De derde set kwam Agnes binnen de lijnen voor Brenda, Sandra voor Mirjam en Nancy voor Daniëlle. Een half nieuw team, dus dat was behoorlijk wennen. Atalante startte de set met veel slordige passes, maar wist gelukkig veel punten te scoren met de eigen service. Dankzij de veel scorende aanvallen van Agnes en de slimme tweede ballen van Sandra kwam Atalante op voorsprong en gaf deze niet meer weg. (25-19)

De vierde set weer een compleet nieuwe opstelling. Fenny, Denise en Judith mochten na drie zeer goede sets plaatsnemen op de bank; zij werden vervangen door de wissels van set drie. Nog niet eerder werd in deze bijzondere opstelling gespeeld, maar daar was weinig van te merken. Atalante ging voortvarend van start en liep uit naar een 7-2 voorsprong. Daniëlle scoorde veel punten op de diagonaal en Mirjam was lekker op dreef aan de buitenkant. In het tweede deel van de set was er weinig sprake van aanvallen, omdat Nancy vanaf de servicelijn een lesje serveren gaf. VCH kwam er deze set totaal niet aan te pas en met 25-7 werd ook deze set en daarmee de wedstrijd door dames 3 gewonnen.

De afstand met de rest van de middenmoot wordt steeds groter, maar omdat de top 4 ook blijft winnen staat Atalante nog steeds muurvast op de vijfde plaats.
Volgende week vrijdag vindt de inhaalwedstrijd plaats tegen SAS '70 D3 dat op gepaste afstand op plek 7 staat. De wedstrijd start om 21.15u in de eigen Boei.

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen VCH D3 op het programma. De thuisploeg, gesponsord door GT.Bunck, had maar liefst drie weken geen wedstrijd gehad en kampte in die periode met veel zieke speelsters. Gelukkig was iedereen op tijd hersteld en met een volledige selectie, dat collectief goed speelde, werd VCH Lees meer »