001 - Tuimarkt

Tip van Balans, doe aan huis-, tuin- en keukenfitness


Geplaatst op: 17 februari 2015

Het nieuwe jaar is nu twee maanden van start. Ben jij nog bezig met je goede voornemens of heb je ze al aan de wilgen gehangen? Is een van jouw goede voornemens om meer te gaan bewegen? En wil je dat dit jaar ook echt gaan doen en volhouden? Het starten met bewegen is voor iedereen anders. De een trekt hardloop schoenen aan en gaat een rondje lopen. Een ander pakt een sporttas en gaat naar de sportschool. Maar juist voor die groep mannen en vrouwen die niet zo snel naar de sportschool gaan, om welke reden dan ook, is er nu de ideale manier om toch te gaan bewegen: de huis- tuin- en keukenfitness.

De naam zegt het al: fitness die je gewoon thuis kan doen, in jouw eigen tijd en wanneer je maar wilt. Om wel de juiste oefeningen te doen en ook een stok achter de deur te hebben is het verstandig om op zoek te gaan naar een challange. Via Internet kan je verschillende uitdagingen vinden, van buikspieren, sterke benen tot een squat challange.

Om thuis te sporten heb je niet veel nodig, je kan je oude kloffie aan, een handdoek of matje op de grond voor de grond oefeningen en gewichtjes ( en mocht je geen gewichtjes hebben dan volstaan 2 waterflesjes gevuld met zand ook).

De meeste challanges die je op internet kan vinden worden ontworpen/uitgevoerd door personal trainers, voedingsdeskundigen of fysiotherapeuten, in ieder geval professionals die weten welke oefeningen, wanneer goed zijn. Bij het maken van je keuze is dit wel erg belangrijk, je wilt tenslotte geen blessures op lopen.

Om jullie een beetje op weg te helpen, hier een paar sites waar je leuke, goede uitdagingen kan vinden:
Stoere vrouwen Sporten: de naam zegt het al,deze site bestaat uit stoere vrouwen die graag sporten. Naast dat ze zelf veel bewegen is er elke maand een challange. In Januari was dit een challange voor de arm en been spieren en deze maand is wordt gefocust op de corestability. Op elke eerste dag van een nieuwe maand start een nieuwe uitdaging. Iedere vrouw kan zo instappen wanneer ze wilt( de oefeningen zijn trouwens ook prima voor de mannen te doen hoor!). Op de site worden de oefeningen voorgedaan en wordt er ook rekening gehouden met de nog niet zo fitte sporter.

Een andere site, ook weer voor vrouwen, maar niemand zegt dat ook een man deze oefeningen mag en kan doen is: Mama stralend fit. Hier vind je 3x3 oefeningen, voor je benen, billen, buik etc. Zware oefeningen maar bij de meeste uitdagingen worden ook de minder zware manier uitgelegd. Het fijne van deze site is dat de oefeningen duidelijk worden uit gelegd door videoberichten.

Op internet hoef je maar een woord als squat, lunges of burpees in te tikken en je krijgt genoeg .challanges die je uit kan voeren. Zoek er een die bij jouw past.

De challanges kosten maar een paar minuten per dag en zijn erg effectief.. Dus geen smoesjes meer van ik heb geen tijd!….succes!
Nou zijn deze oefeningen voor de gezonde mens gemaakt. Beweeg je normaliter weinig of kom je net terug van een blessure, dan is het verstandig om deze oefeningen onder begeleiding uit te voeren.

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben of denken waar heeft ze het over met haar burpees of lunges? Kom eens langs bij praktijk Balans gewichtsconsulent, ik begeleid niet alleen cliënten bij onder of overgewicht naar een gezonde leefstijl, maar help ook bij het ( meer) bewegen, oefenen en aangaan van challanges.

Lodi Kolhoop is gewichtsconsulent bij Balans Gewichtsconsulent
www.balans-gewichtsconsulent.nl
06-12912878

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tip van Balans, doe aan huis-, tuin- en keukenfitness

Het nieuwe jaar is nu twee maanden van start. Ben jij nog bezig met je goede voornemens of heb je ze al aan de wilgen gehangen? Is een van jouw goede voornemens om meer te gaan bewegen? En wil je dat dit jaar ook echt gaan doen en volhouden? Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: