001 -Family
Burgemeester Aalsmeer en Kudelstaart stapt op

Burgemeester Aalsmeer en Kudelstaart stapt op


Geplaatst op: 19 februari 2015

Aalsmeer/Kudelstaart - Donderdag 19 februari is bekend geworden dat burgemeester Jobke Vonk-Vedder ontslag heeft ingediend. Lees de onderstaande verklaring van Jobke voor meer informatie over het ontslag.

Verklaring burgemeester Jobke Vonk-Vedder

Begin februari heb ik de Commissaris van de Koning, dhr. Remkes, om een overleg gevraagd. Dit overleg vond plaats op 10 februari. In dit gesprek heb ik aangegeven dat ik de bestuurlijke situatie in Aalsmeer onhoudbaar vind. In een vervolggesprek van 19 februari heb ik mijn ontslag aangeboden. Aalsmeer is een geweldige gemeente. Ik voel me hier vanaf het begin af aan thuis. Ik houd van de ondernemende insteek van de inwoners, de no-nonsense aanpak en het feit dat Aalsmeerders zorgen voor elkaar. Een prachtig voorbeeld van hoe ondernemerschap en een groot hart hand in hand gaan.

Aalsmeer heeft mij het gevoel gegeven welkom te zijn. Bij de raad heb ik dat gevoel de afgelopen tijd zien afnemen. Er werd bij mijn sollicitatie aangegeven dat Aalsmeer een verbinder en een burgermoeder nodig had; in de praktijk heeft Aalsmeer een burgemeester nodig die gevechten kan beslechten. Die burgemeester ben ik niet.

Ik ga op zoek naar een nieuwe werkkring. In overleg met de commissaris van de Koning heb ik besloten in ieder geval uiterlijk per 1 oktober 2015 ZM de Koning te vragen mij ontslag te verlenen. Zolang ik hier nog werkzaam ben, blijf ik me volledig inzetten voor Aalsmeer en Kudelstaart. Ik ben en blijf trots op deze gemeente en wens met hart en ziel dat er bestuurlijke rust komt in het dorp. Daar moeten alle partijen stappen voor zetten. Er is de afgelopen periode gewerkt aan het verbeteren van de omgangsvormen en de vergaderprocessen in de raad. Dat gaat echter niet ver genoeg. Ik zal me de komende maanden dan ook inzetten om het verbetertraject nog een extra zet te geven. Voor de inwoners van Aalsmeer die een goed en fatsoenlijk bestuur verdienen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Aalsmeer en Kudelstaart stapt op

Aalsmeer/Kudelstaart - Donderdag 19 februari is bekend geworden dat burgemeester Jobke Vonk-Vedder ontslag heeft ingediend. Lees de onderstaande verklaring van Jobke voor meer informatie over het ontslag. Verklaring burgemeester Jobke Vonk-Vedder Begin februari heb ik de Commissaris van de Koning, dhr. Remkes, om een overleg gevraagd. Dit overleg vond plaats … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: