001 -Family
Rondleiding tentoonstelling gemeentehuis op 5 maart

Rondleiding tentoonstelling gemeentehuis op 5 maart


Geplaatst op: 20 februari 2015

De kunstenaars Willeke Frima, Michael Glanz en Tineke Coucke exposeren nog tot en met 2 april in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. Bij deze tentoonstelling is gekozen voor meer contrasterende kunstwerken. Het kleurig en uitbundige werk van Michaël Glanz tegenover de ijle wolkenluchten van Tineke Coucke. In de spreekkamers zijn de intieme stillevens van Willeke Frima te bewonderen.

Rondleiding kunstexpositie gemeentehuis
Donderdag 5 maart
Aanvang 20.00 uur
Gemeentehuis Aalsmeer

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze (gratis) rondleiding. Wel een vriendelijk verzoek om u van te voren aan te melden. Dit kan digitaal via: www.huiskamermuseum.nlof telefonisch 06-12922954.

Willeke Frima

Willeke Frima heeft op de lerarenopleiding de vakken tekenen en textiele vormgeving gevolgd. Maar Willeke beschikte over nog zoveel andere capaciteiten, zij volgde een klassieke zangopleiding, schreef scenario’s en beleefde turbulente tijden. Uiteindelijk koos Willeke toch voor het schildersvak. Willeke ging les geven bij de SAKB (St. Amstelveens Kunst Belangen). Nu heeft zij een atelier op de Hornweg waar zij vier dagen per week les geeft. Leerlingen van Willeke zullen het onmiddellijk beamen, wie lessen bij haar volgt gaat met heel andere ogen naar voorwerpen kijken. En nu heeft zij iets nieuws bedacht voor haar leerlingen. Meteen in één keer (alla prima), tijdens een eendaagse workshop met olieverf nat in nat zonder onderschildering een ei, een citroen of een peer leren schilderen. Voor meer informatie www.kunstkwekerij.nl

Michael Glanz

Het werk van Michael Glanz bevat een kleurenpalet zoals zelden is en wordt vertoond. Het gedurfde kleurgebruik wordt nog eens versterkt door het strakke lijnenspel. Michael woont sinds 7 jaar tot volle tevredenheid in Aalsmeer. De schilderijen van Michael vereisen heel veel reken, knip en plakwerk. Een inspiratiebron is de Jugendstilperiode maar ook de Nederlandse schilder Piet Mondriaan. Wanneer de achtergrond is bewerkt, worden in allerhande variaties stukjes tape op het doek geplakt. Het daaruit voortkomende lijnenspel bepaalt de compositie. Met een brede kwast wordt de verf aangebracht en daarna moet precies op het juiste moment het tape verwijderd worden. Het is de combinatie van uiterste precisie, strengheid, afstandelijkheid en uitbundigheid die het werk zo duizelingwekkend boeiend en fantasierijk maakt.

Tineke Coucke

Het weergeven van ruimte en licht boeit de kunstenares, die afgestudeerd is aan de Wackers Academie in Amsterdam, in hoge mate. Wolken, lucht en water komen dan ook veelvuldig op haar grote olieverf doeken voor. Het zijn opgedane indrukken, schetsen, beelden uit het geheugen of zomaar fantasie die zij verwerkt. Zij vertolken een eigen visie op het licht. Haar schilderijen laten zich omschrijven als figuratief maar zijn niet strikt naar de realiteit geschilderd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rondleiding tentoonstelling gemeentehuis op 5 maart

De kunstenaars Willeke Frima, Michael Glanz en Tineke Coucke exposeren nog tot en met 2 april in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. Bij deze tentoonstelling is gekozen voor meer contrasterende kunstwerken. Het kleurig en uitbundige werk van Michaël Glanz tegenover de ijle wolkenluchten van Tineke Coucke. In de spreekkamers zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: