CSW zeer doelgericht bezig

Geplaatst op: 23 februari 2015

Hoe ga je een wedstrijd in als je de uitwedstrijd al met 7-0 heb gewonnen? Dan hoop je op weer een verbetering van het doelsaldo. En hoe gaat de tegenstander diezelfde wedstrijd in? Die hoopt niet nog zo’n afstraffing te krijgen. De hoop van CSW zegevierde boven die van tegenstander VOP, waardoor het publiek getrakteerd werd op een overwinning met de hoogste score van dit seizoen, 8-1.

VOP probeerde in het begin er een echte wedstrijd van te maken. Er werd daarbij veelvuldig gebruik gemaakt van de lange bal, het meest uitgevoerd door de laatste man en tevens aanvoerder. Het leverde echter nauwelijks gevaar op voor de verdediging van CSW. Keeper Jordy Wens hoefde alleen in de dertiende minuut een schot uit de tweede lijn te keren. Nadat CSW een paar keer slordig met kansen was omgesprongen, was het in de 22e minuut dan toch voor de eerste keer raak; een lange pass van Marciano Kastoredjo bereikte vlekkeloos de opgerukte Elroy Baas, wiens voorzet op maat hard door spits Vincent van Hellemondt werd ingekopt. Tien minuten later was het weer Vincent van Hellemondt die na goed voorbereidend werk van Berry Kramer en Sander Kunkeler de 2-0 in het doel mocht schuiven. Om de voorsprong en het feest nog groter te maken in de eerste helft leverde Vincent een zuivere, onvervalste hattrick af door een strakke voorzet van Nick van Asselen koppend af te ronden. Bijna volgde een vierde doelpunt op rij van Vincent, wat onofficieel een quattrick genoemd wordt. In ieder geval ging CSW met een verdiende 3-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft lukte het Vincent om nog een keer te scoren, echter nadat daarvoor Sander Kunkeler met een beheerst uitgevoerd lobje de 4-0 aangetekend had na een verre doeltrap van Jordy Wens. De inschuiver van Vincent bij de 5-0 werd voorafgegaan door een heerlijke combinatie van Berry Kramer en Mike Cornelissen. Zijn broer Dave Cornelissen leverde niet veel later een prachtige voorzet af die door Berry Kramer van dichtbij ingekopt werd. Na deze zesde treffer volgde de enige twee smetjes op deze wedstrijd. Allereerst werd een te korte terugspeelbal van CSW door VOP eenvoudig doeltreffend afgestraft, zodat er 6-1 op het scorebord verscheen. Daarnaast kreeg Sander Kunkeler een elleboog in zijn gezicht, wat werd bestraft door de secuur leidende scheidsrechter met rood. Coach Dennis Sluijk besloot ter zelfbescherming de aangeslagen Sander te wisselen voor Bram Bode. Later volgde nog twee wissels, namelijk Dennis Prange voor Berry Kramer en Justin Blok voor Mike Cornelissen. In de tussentijd had Nick van Asselen misschien wel de mooiste goal van allemaal geproduceerd. Van ongeveer 20 meter schoot hij hard en strak in de rechterbovenhoek. In het laatste kwartier hoopte het publiek dat de man-meer-situatie nog zou leiden tot dubbele cijfers op het scorebord. Dit was mogelijk geweest, ware het niet dat er twee doelpunten – terecht – door buitenspel werden afgekeurd. Plus dat aanvoerder Marciano Kastoredjo nog een strafschop mistte. Het eindschot was voor de invaller Bram Bode. Met enige hulp van een verdediger zorgde hij voor de eindstand van 8-1. Een heerlijke uitslag, inderdaad goed voor het vertrouwen en het doelsaldo. Zaterdag 28 februari weer eens een uitwedstrijd tegen Elinkwijk, die verrassend verloor van hekkensluiter Odysseus ‘91.

Hoe ga je een wedstrijd in als je de uitwedstrijd al met 7-0 heb gewonnen? Dan hoop je op weer een verbetering van het doelsaldo. En hoe gaat de tegenstander diezelfde wedstrijd in? Die hoopt niet nog zo’n afstraffing te krijgen. De hoop van CSW zegevierde boven die van tegenstander … Lees meer »