UWTC nieuwelingen rijden sterk in de Zaanstreek

Geplaatst op: 23 februari 2015

Op zondag 22 februari werd het kampioenschap van de Zaanstreek verreden. Bij de nieuwelingen, jongens van 15-16 jaar, stonden Menno van Capel, Sven Nijhuis en Stijn Ruijter voor UWTC aan de start. Geïnspireerd door een lekker voorjaarszonnetje ontsnapte Menno na enkele ronden samen met een DTS renner. Ze bouwde een kleine voorsprong op en bleven een flink aantal ronden voor het peloton te blijven. Ze hoopte dat het peloton stil zou vallen waardoor de ze voorsprong uit konden bouwen. Maar dat gebeurde niet, waardoor ze uiteindelijk weer werden ingerekend. Een aantal ronden later sprong Stijn weg met twee DTS renners. Ze sloegen een mooi gaatje. Dit gaatje was klein genoeg voor Menno om te overbruggen. Een ronde later sloot Sven zich aan bij een nieuwe vluchter uit het peloton en glipt zo mee naar de kopgroep. De kopgroep van zes die daarbij ontstond werkte goed samen en kon de voorsprong op het peloton langzaam uitbouwen. Dit betekende dat het zestal zich op kon maken voor de eindsprint. Deze werd verrassend door Sven Nijhuis gewonnen die daarmee zijn eerste overwinning pakte! Stijn werd tweede en Menno finishte als vierde en viel daardoor weer net buiten de prijzen.
Bij de dames stond Lorena Wiebes aan de start. De dames waren gelijk gestart met de nieuwelingen en met alle strijdgewoel daarvan beperkte de dames tot volgen. Tijdens de wedstrijd reed Lorena attent mee van voren en beschermde de vlucht van haar ploeggenoten. Toen de heren afgesprint waren moesten de dames nog 10 minuten doorrijden. Daarin lag het tempo hoog maar bleef het peloton bij elkaar. Lorena probeerde er een lange eindsprint van te maken maar deze was net iets te lang. Daardoor eindigde Lorena net buiten het podium op de vierde plaats. Een goede prestatie na de zware veldrit die Lorena zaterdag nog reed in Heerlen.

Laatste veldrit van het seizoen
Drie UWTC leden reden zaterdag 21 februari de laatste (inter)nationale veldrit van het seizoen in Heerlen. Geen grote startvelden in Heerlen, maar wel sterke deelnemers waaronder een groot aantal WK deelnemers. Lorena Wiebes werd derde bij de nieuwelingen meisjes, Bart de Veer 7e bij de junioren en Pieter Heidema kreeg helaas pech en kon de wedstrijd niet uitrijden.

Ploegenvoorstelling
Vrijdag 6 maart zal de UWTC wielren en toer zich presenteren aan alle kledingsponsors. De UWTC leden maken niet alleen reclame tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de vele trainingskilometers die worden afgelegd. UWTC wielren organiseert door het jaar heen veel activiteiten en wedstrijden. Zoals het Kampioenschap van Uithoorn op 22 maart, een tijdritcompetitie, clubcompetitie, 50+ en 60+ wedstrijden, de jeugdronde van Uithoorn op 31 mei, interclub jeugd wedstrijd op 28 juni, ronde van Uithoorn met dikke bandenwedstrijd op 6 september en nog veel meer. Dinsdag 31 maart start ook de jeugdtraining weer. Ben je tussen de 8-14 jaar en wil je het wielrennen ook eens ervaren? Kom dan eens 3 keer gratis meetrainen op dinsdagavond. Meer info op de website van UWTC: www.uwtc.nl/wielren

Op zondag 22 februari werd het kampioenschap van de Zaanstreek verreden. Bij de nieuwelingen, jongens van 15-16 jaar, stonden Menno van Capel, Sven Nijhuis en Stijn Ruijter voor UWTC aan de start. Geïnspireerd door een lekker voorjaarszonnetje ontsnapte Menno na enkele ronden samen met een DTS renner. Ze bouwde een … Lees meer »