68 populieren langs N201 worden gekapt

68 populieren langs N201 worden gekapt


Geplaatst op: 25 februari 2015

Loenersloot - Maar liefst 68 populieren langs de provinciale weg N201, moeten het loodje leggen.

Vanwege takbreuk vormen de bomen een gevaar voor de weggebruikers, meldt de provincie Utrecht. Aansluitend op de kap worden nieuwe exemplaren terug geplant.

De werkzaamheden vinden plaats van 23 tot en met 27 februari, tussen 20:00 uur 05:00 uur de volgende ochtend. Het kappen van de bomen gebeurt op twee locaties: tussen de A2 en Loenersloot en bij de aansluiting met de Rijksstraatweg (N402).

Populieren die langs een weg staan, worden na 30 jaar breukgevoelig. Op den duur zijn ze minder stabiel en zelfs bij weinig wind breken hun takken. Dit is dus ook het geval bij de 68 populieren langs de N201. Door hun breukgevoeligheid vormen zij een gevaar voor de verkeersveiligheid.

Meteen na het weghalen worden nieuwe Canadese populieren geplant. Er is opnieuw gekozen voor de populier, omdat deze past in het landschap. Zo blijft het beeld van de omgeving hetzelfde.

Tijdens het kappen van de populieren is er steeds een rijbaan afgesloten.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

68 populieren langs N201 worden gekapt

Loenersloot - Maar liefst 68 populieren langs de provinciale weg N201, moeten het loodje leggen. Vanwege takbreuk vormen de bomen een gevaar voor de weggebruikers, meldt de provincie Utrecht. Aansluitend op de kap worden nieuwe exemplaren terug geplant. De werkzaamheden vinden plaats van 23 tot en met 27 februari, tussen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: