001 -Family
Fotograaf: Augusto Bizzi

Daniël Giacon stunt op Europees Jeugdkampioenschap Schermen


Geplaatst op: 26 februari 2015

De beste Europese jeugdschermers vertegenwoordigen hun land op het EJK en strijden om een podiumplek. Aan het toernooi gaat een intensief selectieproces vooraf: schermers moeten op kwalificatietoernooien voldoende punten halen om te mogen deelnemen. Daarmee is het EJK naast een bekroning van het seizoen ook een van de zwaarste toernooien in de reeks. Daniël reisde met drie andere Nederlandse jongens in de categorie cadetten op floret af naar Maribor en werd begeleid door bondscoach Andrea Borella en coach Daniël Nivard van het Floret begeleidingsteam. Nivard is tevens sinds 2009 Daniëls trainer bij SchermCentrum Amsterdam.

Daniël schermde op dinsdag 24 februari op het individuele toernooi. In de poule wist hij 4 partijen te winnen en had met een 35e plaats op het tableau een goede uitgangspositie voor de eliminaties. Daniël schermde de eerste eliminatie tegen de Italiaan Gasperini. Hij trok de partij door sterk schermen met 15-9 naar zich toe. Daarna volgde de ronde om een plek bij de beste 16 schermers. De tegenstander was de Fransman Ediri die tweede op de Europese ranglijst staat en nu als derde op het tableau stond. In een zenuwslopende partij werd met 15-14 in Nederlands voordeel beslist.

Na de plaatsing voor de beste 16 hadden schermer en coach honger naar meer. De volgende partij begon met een duidelijk aanvalsplan: aanvallend schermen en de tegenstander domineren op de loper. Daniel had de partij volledig onder controle en versloeg de Hongaar Bellovicz met overtuiging: 15-10. Hiermee stond dit 14-jarige schermtalent ineens in de top 8 op zijn eerste EJK! Daar wachtte de uit Italië afkomstige Dal Santo die helaas nog een maatje te groot was: met 5-15 in het voordeel van de Italiaan eindigde Daniel Giacon als 7e op dit EJK. Dal Santo eindigde later als Europees Kampioen Cadetten 2015

Met het resultaat van dit jonge schermtalent levert SchermCentrum Amsterdam een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse succes in Maribor. Daniel Nivard over dit succes: ”Daniel schermde vandaag de wedstrijd van zijn leven. Ondanks het feit dat dit zijn eerste ervaring was op een internationaal titeltoernooi, voelde hij zich volledig thuis op dit hoge niveau. Een seizoen lang hard werken aan sportieve en technische ontwikkeling betaalt zich vandaag uit. Dit is het begin van een mooie schermcarrière!”

Fotograaf: Augusto Bizzi

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Daniël Giacon stunt op Europees Jeugdkampioenschap Schermen

De beste Europese jeugdschermers vertegenwoordigen hun land op het EJK en strijden om een podiumplek. Aan het toernooi gaat een intensief selectieproces vooraf: schermers moeten op kwalificatietoernooien voldoende punten halen om te mogen deelnemen. Daarmee is het EJK naast een bekroning van het seizoen ook een van de zwaarste toernooien … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: