001 -Family
Senior avond bij Dierenarts Annemieke Calis Uithoorn

Senior avond bij Dierenarts Annemieke Calis Uithoorn


Geplaatst op: 26 februari 2015

Op donderdag 5 maart organiseert Dierenarts Annemieke Calis een speciale avond waarbij u uitgebreid informatie ontvangt van diverse deskundigen over de gezondheid van oudere honden. Elke dier dat ouder is, wordt vatbaarder voor gezondheidsproblemen. De weerstand neemt af en ze reageren anders op stress, de omgeving of bepaalde medicijnen.

Vaak wordt gedacht dat de veranderingen van een oudere hond of kat gepaard gaan met het ouder worden en dat hier niets aan te doen is. Dit kan het geval zijn maar in veel gevallen is er een medische oorzaak die nog heel goed behandeld kan worden.

Het is belangrijk dat al deze aandoeningen in een vroeg stadium herkend worden zodat spoedig een behandeling kan worden ingezet, voordat de schade onherstelbaar is. Vaak kan hiermee het leven van uw hond verlengd- dan wel aangenamer- worden als het probleem in een vroeg stadium herkend wordt.

Een hond wordt als "oudere hond" beschouwd als hij ongeveer 7 jaar is, dit is echter wel afhankelijk van de rasgrootte. Kleine rassen horen vanaf circa 8 jaar bij de groep "oudere hond" maar honden die meer dan 25 kg wegen horen al vanaf 6 jarige leeftijd bij deze groep. Vanaf een leeftijd van 8 jaar wordt een kat als senior beschouwd. Veel oudere dieren kunnen wat extra hulp gebruiken zodat zij actief en gezond kunnen blijven.

Wat is een 'ouderdomsgebrek' nu eigenlijk precies en hoe kunt u dit herkennen? Kan er nog wat aan gedaan worden? En wat is de beste voeding voor een senior hond of kat? Tijdens de speciale Senior avond, krijgt u antwoord op dit soort vragen.

De avond wordt georganiseerd op de praktijk van Dierenarts Annemieke Calis, Oranjelaan 32a te Uithoorn. Graag van te voren aanmelden via het contactformulier op de website www.annemiekecalis.nl of telefonisch via 0297-565989. De kosten bedragen slechts 5 euro per persoon en hiervoor krijgt u naast alle informatie natuurlijk ook een kopje koffie of thee. De avond is voor iedereen toegankelijk die meer informatie wilt over de oudere hond.

U bent om 19.15 uur van harte welkom. Tot donderdag 5 maart.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Senior avond bij Dierenarts Annemieke Calis Uithoorn

Op donderdag 5 maart organiseert Dierenarts Annemieke Calis een speciale avond waarbij u uitgebreid informatie ontvangt van diverse deskundigen over de gezondheid van oudere honden. Elke dier dat ouder is, wordt vatbaarder voor gezondheidsproblemen. De weerstand neemt af en ze reageren anders op stress, de omgeving of bepaalde medicijnen. Vaak … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: