001 -Family
Jonge vrijwilligers van het Rode Kruis speeddaten met ouderen in Aalsmeer

Jonge vrijwilligers van het Rode Kruis speeddaten met ouderen in Aalsmeer


Geplaatst op: 2 maart 2015

AALSMEER - Zaterdag 21 februari kwamen ca. 15 ouderen bij elkaar, om precies een week na Valentijnsdag te speeddaten met vrijwilligers van het jongeren Rode Kruis. Het doel van deze middag was om iedereen een gezellige dag te geven en iets van elkaar te leren.
Dit geheel werd georganiseerd door de vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn.

Precies een week na Valentijnsdag was het dan zo ver, speeddaten met ouderen. De gasten werden ontvangen in een zaal die was versierd met hartjes slingers en op elke tafelhoek hing een tros met hartjesballonnen. Het geheel was volledig in het thema en had iets feestelijks. Na een kopje koffie of thee kon de activiteit beginnen.

Het speeddaten ging als volgt in zijn werk: er stonden tafels in een rondje, waarbij de vrijwilligers aan de binnenkant zaten en de ouderen aan de buitenkant. Bij iedere tien minuten klonk er een bel en dan draaiden de vrijwilligers door. In die tien minuten kletsten de ouderen met de jongeren, ondersteund door een vragenlijst, die achteraf helemaal niet nodig bleek te zijn. Waar de verwachting heerste van vele stiltes, waren die daar helemaal niet. De ouderen en jongeren waren erg enthousiast in gesprek met elkaar. Vele onderwerpen werden behandeld en de bel ging veels te snel.

Na vier rondes kwam er een kleine pauze, waarin weer koffie en thee werd bijgeschonken. Ook verschenen er zeer feestelijke koekjes, terwijl de ouderen stiekem toch nog doorpraatten met de vrijwilliger tegen over hen. Na de pauze kwamen er nog drie rondes met tien minuten gesprekjes. En in deze tien minuten maakte leeftijd opeens niet meer uit, mooie, grappig en vrolijke verhalen werden er verteld, afgewisseld door hier en daar een ontroerende. Al met al had iedereen het erg naar zijn zin.
Ter afsluiting van de middag gaven de vrijwilligers een roos aan de ouderen en samen dronken ze nog een heerlijke alcoholvrije cocktail. Het was een zeer geslaagde dag.

Het Jongeren Rode Kruis zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten bij onze activiteiten. Wij helpen mensen in een sociaal isolement, zoals mensen met een beperking of ouderen. Wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet, of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis of volg @jjrodekruis op twitter.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jonge vrijwilligers van het Rode Kruis speeddaten met ouderen in Aalsmeer

AALSMEER - Zaterdag 21 februari kwamen ca. 15 ouderen bij elkaar, om precies een week na Valentijnsdag te speeddaten met vrijwilligers van het jongeren Rode Kruis. Het doel van deze middag was om iedereen een gezellige dag te geven en iets van elkaar te leren.Dit geheel werd georganiseerd door de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: