In de afgelopen maanden deden Danielle Gijsen en Kimber Weijburg onderzoek naar de voedingssituatie in de kantine van Vinkeveense korfbalvereniging De Vinken. Beide dames volgen de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daniëlle is van kinds af aan betrokken bij de korfbal en samen met haar studiegenootje keek zij naar het aanbod van voedingswaren in haar clubkantine.
Via een enquête peilden beide studenten de behoefte bij de leden en op basis van de reacties ontwikkelden de meiden enkele nieuwe producten voor het assortiment. Via een speciaal panel van betrokken leden werden de nieuw ontwikkelde voedingswaren (soepen, broodjes en tosti’s) getest. Uiteindelijk adviseerden de hogeschoolstudenten om het assortiment van de korfbalkantine aan te vullen met enkele nieuw bedachte soepen en broodjes, diverse soorten fruit en fruityoghurts en een aantal gezonde snacks. Een zeer waardevol advies, waar het Vinkenbestuur en de kantinecommissie van de korfbalclub uiterst content mee zijn.
Op woensdagavond 11 maart, tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van De Vinken, maken de aanwezige leden kennis met enkele van de door Daniëlle en Kimber bedachte gezonde snacks. Ongetwijfeld een aangenaam smakelijke pauzeverrassing.