CSW ontsnapt aan puntverlies tegen Elinkwijk

Geplaatst op: 2 maart 2015

Alhoewel de accommodatie een beetje vergane glorie is, is Elinkwijk als tegenstander nog steeds niet te onderschatten. Bijna kwam die onderschatting CSW duur te staan. Bijna is daarentegen niet helemaal. Het duurde echter tot de allerlaatste minuut en de allerlaatste aanval alvorens CSW de 2-3 overwinning in de wacht kon slepen.
Het basisteam was op twee plekken aangepast ten opzichte van de vorige wedstrijd; Justin Blok verving de geschorste Sander Kunkeler en Bram Bode de zieke Berry Kramer. Op het zware ongelijke veld met als enige voordeel de geur van echt gras liep het bij beide elftallen niet soepel in de eerste helft. CSW kreeg in het eerste half uur twee mogelijkheden, maar Vincent van Hellemondt en Dave Cornelissen mikten respectievelijk over en naast het doel. Uit een schijnbare buitenspelsituatie kopte Vincent van Hellemondt de bal door naar Bram Bode, die deze bekwaam over de uitgelopen keeper lobde en daarmee de score opende. De 0-1 was ook de ruststand, mede doordat keeper Jordy Wens in de laatste minuut voor rust een inzet van Elinkwijk nog net tot corner wist te verwerken.

Het begin van de tweede helft kwam Elinkwijk zeer goed uit de startblokken en dat resulteerde bij één van de eerste aanvallen meteen in de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later kwam Elinkwijk zelfs op een 2-1 voorsprong, nadat in een scrimmage in het strafschopgebied de bal uiteindelijk hoog in de touwen verdween. CSW moest het van pure inzet hebben, want bijna alle spelers speelden onder hun normale niveau. Op één uitzondering na. Voorstopper Jelle van den Bosch was duidelijk niet van plan om te verliezen en ontpopte zich als stuwende kracht voor elke linie. In de 70ste minuut kon Nick van Asselen ternauwernood de bal op de doellijn wegwerken, anders was de achterstand wellicht onoverkomelijk geweest. De laatste twintig minuten liep de spanning op. Coach Dennis Sluijk bracht twee verse spelers in; Matthijs Uytewaal voor Vincent Wens en de van vakantie teruggekeerde Jay Klaas van Wijngaarden voor Justin Blok. Het was Jay Klaas die na een mooie passeeractie goed voorgaf en de overal aanwezige Jelle van den Bosch kopte op doel, maar de keeper goed opgesteld stond. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd draaide Mike Cornelissen weg van zijn directe tegenstander, had oog voor zijn broer Dave Cornelissen, die beheerst de bal inschoot. Na deze gelijkmaker zag je even vertwijfeling bij de spelers. Nu doorknokken voor de overwinning of dit gelijkspel veiligstellen? Keeper Jordy Wens voorkwam in ieder geval verlies toen hij op een Cillessen-achtige manier redding bracht na een counter van Elinkwijk. Gelukkig trok de wisselvallig leidende scheidsrechter voldoende blessuretijd bij, zodat CSW de winst alsnog naar zich toe wist te trekken. Na goed doorzetten van Jay Klaas van Wijngaarden liepen twee Elinkwijk verdedigers elkaar in de weg en belandde de bal bij Vincent van Hellemondt. Hij tikte de bal met buitenkantje rechts beheerst in de verre hoek, 2-3. Een zucht van opluchting steeg op bij het aanwezige publiek uit Wilnis. Alle overige kampioenskandidaten morsten ook geen punten, zodat de competitie erg spannend blijft.

Alhoewel de accommodatie een beetje vergane glorie is, is Elinkwijk als tegenstander nog steeds niet te onderschatten. Bijna kwam die onderschatting CSW duur te staan. Bijna is daarentegen niet helemaal. Het duurde echter tot de allerlaatste minuut en de allerlaatste aanval alvorens CSW de 2-3 overwinning in de wacht kon … Lees meer »