Inloopavond voor Natuurplan Reservaat Demmerik


Geplaatst op: 3 maart 2015

Op 9 maart a.s. kunt u tijdens een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in zaal Demmerik van dorpscentrum de Boei in Vinkeveen kennisnemen van het Natuurplan voor Reservaat Demmerik.
Voor het Reservaat Demmerik heeft Programmabureau Utrecht-West in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, de gemeente De Ronde Venen, AGV/Waternet en de Agrarische Natuurvereniging de Utrechtse Venen, Recreatie Midden Nederland en de provincie een Natuurplan opgesteld. Dat is een concrete uitwerking van de Inrichtingsschets waarvoor begin 2014 ook inloopavond heeft plaatsgevonden.

De natuurontwikkeling in Reservaat Demmerik omvat naast baggerwerkzaamheden o.a. het realiseren van nat schraalland en plas drassituaties in het deel ten zuiden van de voormalige spoorbaan. Ten noorden van de spoorbaan worden ook wetlands aangelegd. Draslandnatuur was vroeger alom aanwezig in veenweidegebieden: natte en bloemrijke graslanden, oevers en sloten, die goed samengaan met weidevogels.

Reservaat Demmerik is onderdeel van de polder Groot Wilnis-Vinkeveen. In 2010 spraken partijen in het gebied in het convenant Groot Wilnis-Vinkeveen af vitale landbouw, veelzijdige natuur, schoon water, beperking bodemdaling en weidse recreatie te realiseren. Dit leidt tot een opgave van bijna 200 ha natuurontwikkeling en eenzelfde aantal ha voor de landbouw.
Meer informatie over Groot Wilnis-Vinkeveen kunt u vinden op www.utrecht-west.com.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopavond voor Natuurplan Reservaat Demmerik

Op 9 maart a.s. kunt u tijdens een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in zaal Demmerik van dorpscentrum de Boei in Vinkeveen kennisnemen van het Natuurplan voor Reservaat Demmerik.Voor het Reservaat Demmerik heeft Programmabureau Utrecht-West in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, de gemeente De Ronde Venen, AGV/Waternet en de Agrarische … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: