001 -Family
Gemeente Aalsmeer pakt Seringenpark aan

Gemeente Aalsmeer pakt Seringenpark aan


Geplaatst op: 3 maart 2015

De gemeente gaat het Seringenpark opknappen. Allereerst zijn de beschoeiingen vervangen en onderhouden. De gazons en de beplantingen krijgen een grote onderhoudsbeurt. Na het beschoeien van de waterpartijen worden de gazons gedraineerd, opgehoogd en opnieuw ingezaaid. De plantvakken komen in het najaar aan de beurt. De bijzondere collectie Seringen variëteiten in het park (145 variëteiten) is samen met de beplanting van bomen, heesters en rozen de basis van het park.

Wethouder Beheer Ad Verburg: “Begin 2013 is na een raadsmotie nader onderzoek gedaan in het park. Het onderzoek gaf aan dat voor een duurzaam behoud van het park en de seringencollectie vergaande onderhoudsmaatregelen noodzakelijk zijn. In afwachting op een totaalplan zijn eerst twee plantvakken opgehoogd en verbeterd. De bodemgesteldheid van het park is vervolgens uitvoerig onderzocht. Aan de hand van de onderzoeksresultaten zijn de maatregelen voor het park vastgesteld. De werkgroep Seringenpark is bij het onderzoek en de verdere planvorming betrokken.”

Kap van bomen
De bomen in het park zijn recent geïnspecteerd. Deze inspectie bevestigt dat sommige boomgroepen toe zijn aan vervanging. Ook zijn enkele bomen niet meer veilig en aangetast door een schimmel. Bij deze exemplaren zijn paddenstoelen zichtbaar. De kap van deze boomgroepen en bomen wordt uitgevoerd voordat de gazons worden verbeterd. Deze werkwijze voorkomt latere schade aan het (vernieuwde) gazon. Aanplant van nieuwe bomen wordt gelijk met het beplantingsplan uitgevoerd.

Gazons
De gazons worden gedraineerd, opgehoogd en opnieuw ingezaaid. Dit werk duurt vier tot zes weken.

Seringenpark is een Broerse park
Eind jaren veertig is het Seringenpark ontworpen door de landschapsarchitect Broerse. Hij leverde het ontwerp en het beplantingsplan. Dit ontwerp en het beplantingsplan blijven de basis voor het park.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer pakt Seringenpark aan

De gemeente gaat het Seringenpark opknappen. Allereerst zijn de beschoeiingen vervangen en onderhouden. De gazons en de beplantingen krijgen een grote onderhoudsbeurt. Na het beschoeien van de waterpartijen worden de gazons gedraineerd, opgehoogd en opnieuw ingezaaid. De plantvakken komen in het najaar aan de beurt. De bijzondere collectie Seringen variëteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: