001 -Family
Praat mee over nieuwe Onderwijsvisie in het Wellantcollege

Praat mee over nieuwe Onderwijsvisie in het Wellantcollege


Geplaatst op: 3 maart 2015

Het college stelt, samen met het onderwijs, kinderopvang, zorgverleners en bedrijfsleven een integrale onderwijsvisie op voor de periode 2015-2018. Het college wil echter ook graag van ouders en jongeren horen wat zij belangrijk vinden voor het onderwijs in Aalsmeer. Ouders en jongeren zijn daarom van harte uitgenodigd om op 16 maart deel te nemen aan een interactieve bijeenkomst over de nieuwe onderwijsvisie.

Uitnodiging voor ouders en jongeren
Datum: maandag 16 maart.
Locatie: Wellantcollege De Westplas, 1e J.C. Mensinglaan 40, Aalsmeer.
Tijd: 20.00-21.30 uur.

Wethouder Onderwijs Gertjan van der Hoeven: “De wens om tot een gezamenlijke onderwijsvisie te komen is mede ontstaan omdat per 1 januari van dit jaar alle taken op het gebied van jeugdhulp naar de gemeente zijn gekomen. Omdat wij als gemeente nu verantwoordelijk zijn voor jeugd, jeugdveiligheid en zorg willen we samen met het onderwijsveld een breed gedragen nieuwe onderwijsvisie opstellen.”

Uitgangspunten bij opstellen gezamenlijke onderwijsvisie
* Kinderen maken een goede start in het onderwijs. Belemmeringen worden zo vroeg mogelijk gesignaleerd en aangepakt.
* Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, dat past bij de mogelijkheden van het kind en uitdagend en stimulerend is bij de ontwikkeling van het kind.
* Zo nodig is extra ondersteuning en zorg dichtbij en snel beschikbaar. Alle ondersteuning en zorg zijn op maat.
* Het spreken van de Nederlandse taal, voldoende taalvaardig zijn, is essentieel voor succesvolle deelname aan het onderwijs en participatie in de maatschappij.
* Alle leerlingen kunnen in de regio naar het Voortgezet Onderwijs.
* Aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, met name het stimuleren van groen onderwijs en techniek, is belangrijk voor de werkgelegenheid en de economie.
U bent als ouder of jongere van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op 16 maart. Wilt u zo vriendelijk zijn om zich van te voren aan te melden? Dit kan door te mailen naar E.gorissen@amstelveen of te bellen naar 020-540 4688. Met het bedrijfsleven wordt een aparte bijeenkomst belegd in april om te praten over de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Praat mee over nieuwe Onderwijsvisie in het Wellantcollege

Het college stelt, samen met het onderwijs, kinderopvang, zorgverleners en bedrijfsleven een integrale onderwijsvisie op voor de periode 2015-2018. Het college wil echter ook graag van ouders en jongeren horen wat zij belangrijk vinden voor het onderwijs in Aalsmeer. Ouders en jongeren zijn daarom van harte uitgenodigd om op 16 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: