Hertha E3 deelt de punten met de Vecht 2-2

Geplaatst op: 9 maart 2015

Na een week van lekker trainen onder schitterende omstandigheden was het vandaag tijd voor weer een echte voetbalwedstrijd. Tegenstander was de Vecht uit het naburige Loenen. Helaas was Thijs Stroet afwezig vanwege ziekte, maar de overige 10 spelers waren present. In de kleedkamer werd de opstelling doorgesproken en daarna werd koers gezet naar het hoofdveld, alwaar de strijd zou gaan plaat vinden. Tegenstander de Vecht had pas één wedstrijd gespeeld, dit was geëindigd in een gelijkspel en daarmee hebben zij 1 punt. Hertha staat eerste op de ranglijst, met 6 uit 2 alleen zet dat nu nog niet veel. met twee gespeelde wedstrijden.

Het was daarom moeilijk in te schatten hoe goed de Vecht was. Natuurlijk ga je uit van je eigen krachten, maar er stonden een paar "flinke" jongens tussen bij de vecht. Scheidsrechter van dienst is Wim Aarsman, een oude rot in het vak. De Vecht trapt de wedstrijd af en het balletje rolt. Hertha begint de wedstrijd overigens met de wind tegen, die een beetje schuin staat. Dat betekent dat we in de tweede helft als de heren wat vermoeid zijn tot iets makkelijker kunnen voetballen. Hertha oogt sterker maar ook de Vecht laat zich menigmaal zien op de helft van Hertha. Keeper Kevin keert een paar mooie ballen waardoor het 0-0 blijft. In de 7de minuut volgt er een vrije trap voor Hertha op zo'n 20 meter van het doel. Wouter Bakker gaat achter de bal staan en brengt de bal bij Sander van Senten die op zijn beurt de bal verlengd en die uiteindelijk terecht komt bij Dylan Fransen die de bal beheerst binnen schiet, 1-0. Hertha heeft in de eerste helft het meeste balbezit, en is in deze fase duidelijk sterker. Echter staat het vizier niet helemaal op scherp bij onze voorhoede. Tygo Woudstra komt één op één te staan met de keeper maar krijgt de bal helaas niet langs de keeper. Ook Wouter Bakker komt in schietpositie, echter blijft zijn schoen haken in het kunstgras waardoor hij een rollertje produceert in plaats van een schot. Het einde van de eerste helft nadert en vlak voor tijd krijgt de Vecht nog een hoekschop. Alle Herthanen pakken een mannetje, en nadat de hoekschop is genomen wil Niels van der maat de bal weg schieten. Hij schiet over de bal heen bij de eerste paal waardoor deze zo in één keer in het doel beland achter keeper Kevin, 1-1. Daarna is het direct rust.

De tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien. Hertha is beter, en de Vecht countert gevaarlijk. De meeste aanvallen worden onderschept en onschadelijk gemaakt maar toch blijft het opletten. De Vecht hanteert vaak de lange ballen. In de 9de minuut kunnen de handen van alles wat Hertha lief heeft weer de lucht in. Corné tikt beheerst de bal binnen, 2-1. Helaas kunnen de E3 toppers niet lang van hun voorsprong genieten. In de 13de minuut zet De Vecht een aanval op, een moment van concentratie verlies achterin bij Hertha en de bal ligt in het mandje, 2-2. Na de aftrap worden de ruggen gerecht, maar het beste lijkt er af. De jonge Herthanen doen er alles aan om de overwinning nog uit het vuur te slepen maar helaas blijft het 2-2. Een gelijkspel is terecht, maar er had meer ingezeten vandaag. Na de wedstrijd ontvangt het team van de tegenstander de blauwe kaart. Deze blauwe kaart kan uitgereikt worden als een team vindt dat de tegenstander bijzonder sportief is geweest. Complimenten voor het hele team zijn dus op zijn plaats en meer dan verdient. De coaches en trainers zijn dan ook bijzonder trots op hun groep spelers.
Volgende week wacht de wedstrijd tegen de nummer 2 , Victoria E11. De wedstrijd kent een aanvangstijd van 12:45 uur.

Na een week van lekker trainen onder schitterende omstandigheden was het vandaag tijd voor weer een echte voetbalwedstrijd. Tegenstander was de Vecht uit het naburige Loenen. Helaas was Thijs Stroet afwezig vanwege ziekte, maar de overige 10 spelers waren present. In de kleedkamer werd de opstelling doorgesproken en daarna werd … Lees meer »