001 -Family
VIOS als vanouds vernieuwend

VIOS als vanouds vernieuwend


Geplaatst op: 9 maart 2015

Mijdrecht - Nieuw maar toch als vanouds. VIOS staat nog steeds voor Vooruitgang Is Ons Streven. Dat bewees deze Mijdrechtse muziekvereniging afgelopen zondagmiddag maar weer eens met haar nieuwe repertoire en show tijdens de Seizoenprestatie 2015 in De Meijert.

Het was van februari 2011 geleden dat de VIOS sterren nog schitterden tijdens de jaaruitvoering in het Party- en Congrescentrum aan de Van der Haarlaan. In het drukke verenigingsprogramma is te beperkt ruimte om nog eens met veel spektakel uit te pakken tijdens een jaaruitvoering. Dat was dé reden om in 2011 een voorlopig punt hierachter te zetten. Maar het jaarlijkse moment waarbij de vereniging zich in haar geheel aan het publiek presenteerde werd toch node gemist. Vandaar het idee van een seizoenpresentatie waar alle onderdelen van de vereniging in één programma voorbij komen en laten zien en horen waar ze op dit moment mee bezig zijn en wat zij in de nabije toekomst zullen brengen. Wat minder spektakel dan in het verleden misschien, maar niet minder des VIOS’.

Het programma startte met een optreden van de Showband samen met beide twirl-wedstrijdteams onder leiding van dirigent Michel Guldenmundt. Met “Hey Brother” gevolgd door het welkomstwoord van voorzitter John Mayenburg en de muziek van de taptoeshow “CSI - The Lost Girl” was de “toon” voor een heerlijk middagje VIOS gezet.
De presentatie was in handen van Sabina Hoogerdijk. Zij leidde het talrijk opgekomen publiek vakkundig door het programma, dat zich vervolgde met een schattige optredens van de leerling twirlsters. Met recht een “Boem boem shake” it baby! Na het “Always on my mind” van“ de showband was het de beurt aan “de toekomst”. Het Opleidingsorkest speelde onder leiding van Maddy Kuijlenburg 4 nummers. En inderdaad, de jeugd heeft ook bij VIOS nog steeds te toekomst. Na het van Ramses Shaffy bekende “Laat me” door de showband en de “Killing me softly” licht-battonshow van de twirlsters was het tijd voor de mallets met “Let me entertain you” en “Ballistic mallets”. Met de gezellige muziek van dweilorkest DORST ging het al lekker op de pauze aan, maar niet voordat Jessica Wahlen door de voorzitter voor 25 jaar lidmaatschap in het verenigingszonnetje was gezet. De bijbehorende versierselen werden haar opgespeld en een presentje met bloemetje werden overhandigd.

In de pauze gingen, onder het genot van een drankje, de lootjes van de verloting grif van de hand. Menigeen viel in de prijzen. De prijzen, veelal door De Ronde Veense bedrijven belangeloos ter beschikking gesteld, konden aan het einde van de middag van de rijkelijk gevulde prijzentafels worden opgehaald.

Na de pauze werd de draad door de showband samen met twirlteam A weer opgepakt met Fun’s “Some Nights”, en het Thickeltje erotische “Blurred lines”. Kan het vooruitstrevender?! Na een “Giga leuke dag” van de leerling twirlsters was het de beurt aan The Kidz-band. De stoere meiden uit het MusicKidz-programma 2014-2015 hadden een heuse band gevormd en verbaasden het publiek met wat ze in nauwelijks 3 maanden op trompet, fluit en slaginstrument geleerd hadden.
Na het indrukwekkende “New basics 2.0” door de slagwerkgroep scoorden de Mallets met en het vrolijke “Waka waka” er lustig op los. Beide groepen staan overigens onder de bezielende leiding van slagwerkicoon Marcel Verschoor. Daarna was het weer de beurt aan het Opleidingsorkest met 3 stukken. Heerlijk dat deze jongelingen al zo lekker samenspelen.
Hoog tijd dat de Showband weer van zich liet horen. Allereerst met de van Radiohead gearrangeerde rockballad “Creep”. Wat een kippenvelnummer zeg. Daarna samen met de twirlsters van team B het nummer “Happy”. Dit nummer is de basis van de nieuwe straatshow die binnenkort bij de showband in première gaat. Na het Braziliaanse “Balada” en het gezamenlijk door showband en DORST gespeelde o zo prachtige “Let it go” was het tijd kader, organisatie, vrijwilligers en publiek te danken om vervolgens met DORST alle remmen los te gooien en er één groot feest van te maken.

VIOS heeft zich met het vernieuw(en)de repertoire en dito shows weer van haar beste kant laten zien en vooral ook horen. En toch voelde het als vanouds. Dat is VIOS ten voeten uit. Vernieuwend met behoud van bewezen waarden.
Een groot compliment is ook op zijn plaats voor alle leden, vrijwilligers en kader. Samen met de bezoekers hebben zij deze middag mogelijk en tot een groot succes gemaakt.

Voor meer informatie over en/of komen spelen bij VIOS en DORST kijk je op www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dorst.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS als vanouds vernieuwend

Mijdrecht - Nieuw maar toch als vanouds. VIOS staat nog steeds voor Vooruitgang Is Ons Streven. Dat bewees deze Mijdrechtse muziekvereniging afgelopen zondagmiddag maar weer eens met haar nieuwe repertoire en show tijdens de Seizoenprestatie 2015 in De Meijert. Het was van februari 2011 geleden dat de VIOS sterren nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: