KDO 1 klimt naar de vijfde plaats na driepunter in Bloemendaal

Geplaatst op: 9 maart 2015

Na de zwaarbevochten 1-0 overwinning van vorige week tegen de verwachte kampioen ZSGO/WMS, reisde KDO afgelopen zondag vol goed moed af naar het zonnige Bloemendaal. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Raymond de Jong met 3-2. Tegen Bloemendaal begonnen de teruggekeerde vakantiegangers Peter Onderwater en Joris Kortenhorst in de basis, terwijl Maurice Bartels met lichte liesklachten op de bank begon.

Waar KDO vorige week al na anderhalve minuut op voorsprong kwam, deden de Kwakelaars er vandaag één minuut langer over. Na een goedgenomen vrije trap vanaf de zijkant van Bart van der Tol, bleef de bal door de wind hangen in het zestienmetergebied, waarna Rick Kruit de bal vol op zijn pantoffel nam en de 0-1 binnenschoot. Een ideale start van de wedstrijd die in de zevende minuut bijna ook de 0-2 opleverde. Echter belandde het schot van opnieuw Rick Kruit op de kruising.
Bloemendaal en KDO ontliepen elkaar nauwelijks iets qua speelstijl, waardoor er een fysiek harde wedstrijd ontspon op het sportpark Bergweg. Na een kwartier spelen kwam KDO met de schrik vrij, toen de nummer tien van de thuisploeg van dichtbij, in kansrijke positie, naast schoot. In de 32e minuut schoot Bart van der Tol van ruime afstand een vrije trap op het doel die iedereen liet lopen inclusief de keeper, waardoor het 0-2 werd.

Bloemendaal, steunend op een aantal grote sterke spelers, bleef voor de Kwakelaars soms lastig te bestrijden en dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van KDO. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg een terechte penalty die feilloos werd binnengeschoten, 1-2. Na deze aansluitingstreffer werd Bloemendaal sterker, met name door een aantal gevaarlijke standaardsituaties. Ruim in de blessuretijd van de eerste helft was het daarentegen KDO dat zijn derde treffer van de middag wist te maken. Vanuit een scherp ingedraaide corner van Bart van der Tol kwam de bal bij de tweede paal tegen het lichaam van Sven Vlasman aan, waardoor er met een 1-3 tussenstand gerust kon gaan worden.

In de tweede helft had KDO de toch wel bepalende wind tegen en was het zaak om een snelle tegentreffer tegen te gaan. Dit lukte uiteindelijk tot de 83e minuut toen een van richting veranderde vrije trap achter doelman Peter Onderwater belandde, 2-3. In de slotfase van de wedstrijd gaven de Kwakelaars niks meer weg en hielden stand in de kustplaats.
Door deze overwinning passeert KDO Roda’23 (3-0 verlies tegen ZSGO/WMS) op de ranglijst en staat nu op een prima vijfde plaats in de derde klasse C. Volgende week speelt KDO de inhaalwedstrijd tegen de nummer vier AGB die één punt meer heeft behaald dan de Kwakelse ploeg. Deze wedstrijd is alleen nog wel voor de tweede periode die KDO nog kan pakken. Hiervoor dient er aankomende zondag gewonnen te worden van AGB en mag VVA/Spartaan op Paaszaterdag, 4 april, niet winnen van ZSGO/WMS. De wedstrijd begint om 14:30 uur op het sportpark Ookmeer.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Sjors Kas, Bart van der Tol, Timo Kas, Mathijs van Rijn (65e Maurice Bartels), Sven Vlasman en Rick Kruit (75e Remco de Boer).

Na de zwaarbevochten 1-0 overwinning van vorige week tegen de verwachte kampioen ZSGO/WMS, reisde KDO afgelopen zondag vol goed moed af naar het zonnige Bloemendaal. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Raymond de Jong met 3-2. Tegen Bloemendaal begonnen de teruggekeerde vakantiegangers Peter Onderwater en … Lees meer »