Atalante D1 wint belangrijke wedstrijd van UvO

Geplaatst op: 9 maart 2015

Op vrijdag 6 maart was het dan eindelijk zover, de strijd der titanen! Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, speelde tegen U.V.O. de nummer 12 van de poule. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Natuurlijk zijn we er nog helemaal niet, maar deze overwinning zou een begin zijn voor het gevecht om de derde plek van onderen.

De eerste set begon erg soepel, met een voorsprong van 4 punten waren we goed van start gegaan. Helaas werden die punten later door de dames van U.V.O. weer ingehaald. Vanaf die tijd bleef het gelijk op gaan. Qua punten ging het een beetje heen en weer, de ene keer stonden wij voor en de andere keer namen de Amsterdamse dames weer de leiding. Vooral met onze service werd er veel gescoord, de ballen werden soms niet goed opgevangen aan de overkant. Maar ook de dames van U.V.O. waren goed op dreef, zij hadden hun lengte mee en vormden een sterk blok aan de overkant. Aan het einde van de set was het enorm spannend! Er werden om en om punten gescoord. Uiteindelijk verloren wij deze set nipt met 23-25.

De tweede set ging het wat minder. Het ging even niet zo soepel, maar dat werd al snel weer ingehaald. Er werd heerlijk aangevallen, maar het serveren ging deze set duidelijk wat minder. De pass lag deze set wel prima, de ballen van de lange meiden aan de overkant werden goed opgevangen. Dit zorgde ervoor dat wij op een voorsprong kwamen van maar liefst 7 punten! Helaas was de set toen nog niet binnen en kwamen de Amsterdamse dames weer sterk terug. 20-13 stond het en de dames aan de overkant bleven maar punten scoren. Wij bleven natuurlijk keihard werken om die laatste 5 punten nog even binnen te halen. Helaas lukte dit niet, U.V.O. ging net even te lang door met punten scoren. We verloren deze set met 21-25.

De derde set begonnen we weer vol goede moed. Deze set moesten we echt gaan pakken! Een nieuwe opstelling die ervoor moest zorgen dat het 2-1 zou worden. Ook de tribune begon vol te lopen, waardoor ons enthousiasme steeds groter werd. We begonnen niet heel soepel, maar dat duurde niet lang. Alles ging goed deze set en de tegenstander leek erg te verslappen. Er werd goed gesmasht en de prikballen scoorden erg goed deze set. En dit ging maar door, de tegenstander kwam maar niet in het spelletje. Uiteindelijk wonnen wij deze set met een dikke voorsprong van 11 punten. We eindigden met 25-14.

Het enthousiasme was weer terug! Nu de vierde set nog even pakken. We begonnen met dezelfde opstelling van de derde set. Eigenlijk ging het net zo goed als de derde set. Er werd goed gepasst en de smashes lagen weer goed. De tegenstander was weer een beetje wakker geschud door het verlies van de vorige set, maar we lieten ons zeker niet kennen! We bleven rustig en dat werkte enorm goed. De dames aan de overkant hadden wat paniek, want zij dachten dat zij deze wedstrijd al gewonnen hadden. Daan stond heerlijk te blocken en daar werden zeker 3 punten mee gescoord. Toen begonnen we uit te lopen. De Amsterdammers scoorden af en toe nog punten met hun aanval, maar dat was niet genoeg. Wij wonnen deze set met 25-17.

De vijfde set, de belangrijkste set van deze wedstrijd. Nu moest het echt gaan gebeuren, deze set maakte het onderscheid tussen de tweede en de derde plek van onder. En, dat ging ontzettend soepel. De set ging in eerste instantie gelijk op, wat zorgde voor een nog hogere spanning. Er werd goed gespeeld aan onze kant en de toeschouwers bleven voor een positieve sfeer zorgen. Toen begonnen we uit te lopen. Er werden 3 punten achter elkaar gescoord door onze aanvallen, en er werd goed gepasst. Af en toe een harde bal van de tegenpartij die niet goed opgevangen kon worden, maar we bleven door vechten. We kwamen op een voorsprong van 5 punten en nu was het een kwestie van doorvechten. En dat deden we! We wonnen deze set met een stand van 15-7. De derde plek van onder is voor nu veroverd door Dames1!

Op vrijdag 6 maart was het dan eindelijk zover, de strijd der titanen! Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, speelde tegen U.V.O. de nummer 12 van de poule. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Natuurlijk zijn we er nog helemaal niet, maar deze … Lees meer »