Dubbele overwinning voor UWTC wielren

Geplaatst op: 9 maart 2015

Zondag 8 maart werd het kampioenschap van de Haarlemmermeer gereden bij de Bataaf in Zwanenburg. Bij jeugd cat 6 stond Sven Buskermolen aan de start. Deze jonge renner begint de smaak te pakken te krijgen van het wielrennen. Helaas zat hij achter een valpartij en moest hij het peloton laten gaan. Hij reed de wedstrijd wel netjes uit. Volgende keer gewoon weer proberen Sven! Bij categorie 7 ging Eric Looij van de start. Eric reedt attent mee en glipte mee in een groep vluchters. Met deze groep werd er gesprint om de winst, waarbij Eric de vierde plek pakte. Bij de Nieuwelingen waren Menno van Capel en Stijn Ruijter present. Gisteren hadden beide jongens nog een zware training afgewerkt. Er werd hard gereden om de diverse vluchters terug te halen. Stijn probeerde enkele ronden voor het eind om weg te rijden en kreeg een medevluchter mee. Samen sloegen ze een aardig gaatje, maar helaas werden ze een half rondje voor de finish teruggepakt. In de eindsprint probeerde Menno het nog, maar hij greep net naast het podium en werd vierde. Lorena Wiebes reed als nieuweling bij de dames mee en die waren gelijk met de nieuwelingen jongens gestart. Lorena reed voortdurend voor in het peloton en toen de jongens afgesprint waren bleef ze attent koersen. Bij de massasprint die volgde zette ze op het juiste moment aan en wist met een uiterste krachtsinspanning de overwinning te pakken. Eindelijk mag deze dame uit Mijdrecht op het hoogste schavot plaatsnemen. Bij de elite/junioren/beloften renners wist Jeroen Breewel uit Wilnis de winst te pakken. Dubbele winst dus vandaag voor UWTC bij de Bataaf.

Openingswedstrijd
Zondag 15 maart wordt de eerste wielerwedstrijd van het seizoen weer gehouden bij UWTC. Er zal gereden worden in de klasse 40- en 40+. Renners vanaf categorie nieuwelingen zijn welkom om mee te doen. Start 10.30 uur op ons parcours op sportpark Randhoorn. Basislicentie verplicht!
Zondag 22 maart zal het druk zijn op ons parcours, want dan wordt er in alle categorieën, inclusief de jeugd, gestreden om het kampioenschap van Uithoorn. En met de goede prestaties van een aantal leden bij de eerste wedstrijden zal het spannend worden of een thuisrenner zich straks kampioen van Uithoorn mag noemen. Publiek van harte welkom en de wedstrijden starten om 10.00 uur met de jeugd. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren

Zondag 8 maart werd het kampioenschap van de Haarlemmermeer gereden bij de Bataaf in Zwanenburg. Bij jeugd cat 6 stond Sven Buskermolen aan de start. Deze jonge renner begint de smaak te pakken te krijgen van het wielrennen. Helaas zat hij achter een valpartij en moest hij het peloton laten … Lees meer »