VZOD/FIQAS in extremis langs DKV

Geplaatst op: 10 maart 2015

Hoewel drie weken geleden het kampioenschap al werd binnengehaald, moest er afgelopen zaterdag nog één wedstrijd worden gespeeld ter afsluiting van het zaalseizoen. Zonder al te veel druk trad VZOD/FIQAS aan tegen hekkensluiter DKV uit IJmuiden. De vorige ontmoeting eindigde in een overwinning (19-17) voor VZOD/FIQAS, een wedstrijd die niet zonder horten of stoten verliep. Nu ligt de focus gelukkig niet op de uitslag, VZOD/FIQAS is immers al kampioen, maar op het spel zelf, en in hoeverre het lukt overtuigender te winnen in vergelijking met de vorige keer.

VZOD/FIQAS begon sterk en kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Bart Verheul (0-1) en Martijn Vervark (1-2). Vanaf dat moment nam DKV echter de regie over, en bleef het vrijwel de gehele eerste helft een stapje voor op de blauw zwarten. De IJmuidenaren gingen effectief om met hun kansen en scoorden daarom veel, wellicht omdat DKV evenals VZOD/FIQAS niet meer hoger of lager kon eindigen op de ranglijst. Winst of verlies, dat DKV zou degraderen na dit weekend stond al vast. Desalniettemin is winnen van de kampioen een leuke manier om het zaalseizoen mee af te sluiten. Gezien de ruststand was dat ook zeker mogelijk: 11-9 in het voordeel van DKV. Namens de Kudelstaarters scoorden Bart Verheul, Martijn Vervark (3x), Josine Verburg (3x), Alyssa te Riele en Eric Spaargaren. In de tweede helft zette VZOD/FIQAS wel een tandje bij, maar ook DKV werd alsmaar beter. Beide teams scoorden om en om, waardoor VZOD/FIQAS zicht bleef houden op de overwinning. De ploeg van Frits Visser kwam pas echt in de slotfase uit de verf, en in extremis werd DKV definitief gepasseerd met een 18-19 eindstand. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren: Josine Verburg (5x), Martijn Vervark (3x) en Bart Verheul.

Het zaalseizoen zit er nu officieel op, en dat betekent dat de selectie deze week begint te trainen op het veld. Zaterdag 14 maart oefenen het eerste en tweede om 13:00 en 14:30 uur tegen de selectie van Dubbel Zes, gewoon op de Wim Kan Dreef in Kudelstaart. 28 maart, twee weken daarna dus, start de competitie weer en speelt het vlaggenschip van VZOD/FIQAS om 15:30 uur tegen Huizen.

Hoewel drie weken geleden het kampioenschap al werd binnengehaald, moest er afgelopen zaterdag nog één wedstrijd worden gespeeld ter afsluiting van het zaalseizoen. Zonder al te veel druk trad VZOD/FIQAS aan tegen hekkensluiter DKV uit IJmuiden. De vorige ontmoeting eindigde in een overwinning (19-17) voor VZOD/FIQAS, een wedstrijd die niet … Lees meer »