001 -Family
Promotie ‘IkPas’ door wethouder en burgemeester tijdens alcoholcontrole in Vinkeveen

Promotie ‘IkPas’ door wethouder en burgemeester tijdens alcoholcontrole in Vinkeveen

Via 0297 TV

Geplaatst op: 11 maart 2015

Automobilisten die vrijdagavond 6 maart in Vinkeveen een alcoholcontrole ondergingen, ontmoetten daar behalve politiemensen ook wethouder Aldrik Dijkstra (Jeugd en Verkeer) en burgemeester Maarten Divendal. Gehuld in reflecterende gele vesten lichtten beide collegeleden de weggebruikers voor over de campagne ‘IkPas’ en reikten informatiepakketten uit.

De alcoholcontrole aan de Vinkeveense Herenweg was voor de twee collegeleden een ideaal moment om bij de politie aan te sluiten. ‘IkPas’ daagt namelijk iedereen boven de 18 jaar uit 30 dagen geen alcohol te drinken en het goede voorbeeld te geven aan jongeren. Deze landelijke campagne heeft tot doel meer bewustzijn te creëren over gewoontedrinken en de voorbeeldfunctie die ouders daarbij hebben voor hun kinderen.

De meeste automobilisten reageerden positief op de informatie over ‘IkPas’, stelt wethouder Aldrik Dijkstra. “Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer momenten in de week zijn waarop wordt gedronken: bij het eten, na het sporten, voor de televisie, etc. Onbewust drink je zo meer dan je in de gaten hebt en goed voor je is. Bovendien is de routine en vanzelfsprekendheid een verkeerd signaal naar kinderen.”

De aftrap van de campagne in De Ronde Venen was maandag 2 maart met een theatershow van Playback in De Boei. In samenwerking met de GGD regio Utrecht, CJG, Tympaan de Baat, het VeenLanden College, het platform Ouders Lokaal en de gemeente vinden deze maand verschillende activiteiten plaats. Geïnteresseerden kunnen zich nog via de website van de GGD (www.ggdru.nl) aanmelden voor deelname aan de campagne ‘IkPas’. ‘IkPas’ is georganiseerd vanuit het project Nuchter Verstand.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Promotie ‘IkPas’ door wethouder en burgemeester tijdens alcoholcontrole in Vinkeveen

Automobilisten die vrijdagavond 6 maart in Vinkeveen een alcoholcontrole ondergingen, ontmoetten daar behalve politiemensen ook wethouder Aldrik Dijkstra (Jeugd en Verkeer) en burgemeester Maarten Divendal. Gehuld in reflecterende gele vesten lichtten beide collegeleden de weggebruikers voor over de campagne ‘IkPas’ en reikten informatiepakketten uit.De alcoholcontrole aan de Vinkeveense Herenweg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: