001 -Family
Volle bak voor Adriaan van Dis in Aalsmeer

Volle bak voor Adriaan van Dis in Aalsmeer


Geplaatst op: 11 maart 2015

Aalsmeer, 10 maart – Adriaan van Dis trad maandagavond, iets verlaat, op voor een volgepakte zaal met 180 bezoekers in het gebouw van de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. Voor de vijfde keer op rij organiseerde de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer en KCA een Boekenweek-avond.

Het publiek mocht meereizen met Van Dis als de ervaren gids. Vanaf de (lage) keukenstoel naar het (hogere) katheder, sloeg Adriaan van Dis zijn armen wijduit om de goegemeente welkom te heten. Hij las voor, sprak en zong het publiek toe in het dialect van het ene verre land Indonesië naar het andere, Zuid-Afrika.

Ademloos werd er aan zijn snelle lippen gehangen. Verhalen doorspekt met jeugdherinneringen (Indisch verleden, Parijse ervaringen) en met een grote dosis humor. Over zijn laatste boek Ik kom terug vertelde hij met enige afstand, die hij later toelichtte (anders sla je om bij het alsmaar vertellen over je eigen familie) maar wist hij het publiek toch dichter bij de hoofdpersoon, zijn moeder, te brengen. Zijn volgende project is Jeruzalem, waar hij ruim een half jaar zal gaan wonen, om te luisteren, te kijken en verslag doen. Er wordt een film van gemaakt. Tenslotte droeg Van Dis een prachtig gedicht voor van Breyten Breytenbach.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volle bak voor Adriaan van Dis in Aalsmeer

Aalsmeer, 10 maart – Adriaan van Dis trad maandagavond, iets verlaat, op voor een volgepakte zaal met 180 bezoekers in het gebouw van de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer. Voor de vijfde keer op rij organiseerde de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer en KCA een Boekenweek-avond.Het publiek mocht meereizen met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: