CSW koploper na winst op Woudenberg

Geplaatst op: 16 maart 2015

Wie had dat aan het begin van dit seizoen gedacht: CSW die de ranglijst aanvoert na 19 gespeelde wedstrijden? Argon heeft weliswaar evenveel punten, maar heeft net een doelpunt minder qua doelsaldo. Veensche Boys is nummer drie op 1 punt. CSW heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de huidige nummer 4, Woudenberg, de aansluiting met de top drie heeft verloren. De 3-2 overwinning werd echter wel pas laat veiliggesteld.

Het basisteam van CSW had twee wijzigingen ten opzichte van vorige week; aanvoerder Marciano Kastoredjo was afwezig in verband met een bruiloft en Elroy Baas raakte tijdens de warming-up geblesseerd. Nick van Asselen was weer terug na een schorsing en Terence van der Linden startte op de linksback plek. In de eerste vijf minuten had Woudenberg meer balbezit, maar gevaarlijk werden ze niet. Bij de allereerste kans in de zesde minuut was het wel meteen raak voor CSW. Mike Cornelissen schoot van buiten het strafschopgebied op de lat en spits Vincent van Hellemondt was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren, 1-0. In de tiende minuut had het zelfs al 2-0 kunnen staan. Na een mooie dieptepass op Mike Cornelissen bediende hij zijn broer Dave, die zijn schuiver op buitenkant paal zag afketsen. Twee minuten later was het wel weer raak. Na een goed genomen vrije trap door Nick van Asselen wist de verdediging twee inzetten van CSW te keren, maar de derde van Vincent van Hellemondt was scheepsrecht en een snelle 2-0 voorsprong was een feit. In de overige speeltijd van de eerste helft wist doelverdediger Jordy Wens nog twee keer een inzet van Woudenberg te keren en kwam een verre voorzet van Terence van der Linden tot opluchting van de Woudenbergse doelverdediger op de lat terecht. Daar bleef het bij. De effectiviteit van CSW won het deze eerste helft van het goede veldspel van Woudenberg.

De tweede helft was heel andere koek. Het spelbeeld was de eerste tien minuten nog wel vergelijkbaar met de eerste helft. Woudenberg speelde aardig, CSW had de kansen. Eerst een kopkans van Vincent van Hellemondt, en later leek Mike Cornelissen doorgebroken, maar werd hij volgens de goed leidende scheidsrechter reglementair verdedigd. In de 54e minuut leek een afstandsschot van Woudenberg in de kruising te vliegen. Jordy Wens wist de bal echter ternauwernood tot corner te verwerken. Tot verrassing van iedereen draaide die corner in 1 keer in het doel, 2-1. CSW had de schrik in de benen, want nog geen drie minuten daarna gaf de linksbuiten van Woudenberg een strakke voorzet. Keeper Jordy Wens tastte mis en via het scheenbeen van zijn broer Vincent belandde de bal ongewild in het doel, 2-2. Het spel werd daarna rommeliger, de ruimtes op het veld groter, het werd een conditieslag. Beide coaches besloten verse krachten in te zetten. Bram Bode verving Vincent Wens, wat enige omzettingen om het lijf had. Matthijs Uytewaal nam zijn geliefde rechtsback positie in, Berry Kramer ging op het middenveld met de punt naar achteren spelen om ruimte voor Bram te maken. Voor de laatste tien minuten kwam Jay Klaas Wijngaarden ook nog het veld in voor Dave Cornelissen. In de slotfase kon het nog alle kanten opgaan. Mike Cornelissen claimde tevergeefs een strafschop nadat een verdediger bij een sliding per ongeluk de bal met de arm raakte en Vincent van Hellemondt leek alleen op weg naar de keeper, maar strandde op de rand van de zestien. Sander Kunkeler incasseerde nog een onnodige gele kaart. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd omspeelde Berry Kramer op fraaie wijze op rechts zijn directe tegenstander en speelde Bram Bode in het centrum aan, die niet aarzelde en keihard de 3-2 inschoot. Niet voor de eerste keer dit seizoen was hij weer de redder in nood. Maar dat geldt ook voor keeper Jordy Wens, die in de blessuretijd nog twee fantastische reddingen verrichtte en de winst over de streep trok. Met zoals gezegd de koppositie als beloning.

Wie had dat aan het begin van dit seizoen gedacht: CSW die de ranglijst aanvoert na 19 gespeelde wedstrijden? Argon heeft weliswaar evenveel punten, maar heeft net een doelpunt minder qua doelsaldo. Veensche Boys is nummer drie op 1 punt. CSW heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de huidige nummer … Lees meer »