KDO grijpt naast tweede periodetitel door late nederlaag tegen AGB

Geplaatst op: 16 maart 2015

Voor KDO stond afgelopen zondag de allesbepalende laatste wedstrijd van de tweede periode op het programma. In Amsterdam konden de Kwakelaars de druk op VVA/Spartaan maximaal opvoeren door op sportpark Ookmeer van AGB te winnen. Bij winst van KDO moest VVA/Spartaan op Paaszaterdag ZSGO/WMS verslaan om de tweede periodetitel in de wacht te slepen.
AGB stond voorafgaande aan de wedstrijd één plek boven KDO op de ranglijst en kende een bijzonder moeizame start van het jaar. Alle vijf gespeelde wedstrijden verloren de Amsterdammers namelijk in 2015.

In de eerste helft voerde AGB in het eerste halfuur de boventoon in de wedstrijd. De Amsterdammers, waarbij enkele voorheen geblesseerde spelers terugkeerden in de basis, profiteerden na een kwartier spelen van een misser achterin bij KDO. Michael Meijer speelde de bal te zacht terug op doelman Peter Onderwater, waarna een aanvaller van AGB alert reageerde en de bal in het net schoot, 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde, kropen de Kwakelaars steeds meer uit hun schulp en kregen de eerste mogelijkheden. Zo kopte Danny ten Hoope de bal net over uit een corner en kwam een inzet van Mathijs van Rijn in de handen van de Amsterdamse keeper terecht. In de 40e minuut schoot Danny ten Hoope een bal vanaf de rechterkant in het zestienmetergebied. Bart van der Tol kon de bal niet onder controle krijgen, waarna de bal pardoes tegen de voet van een AGB-verdediger aankwam die hiermee zijn eigen doelman verschalkte, 1-1. Dit betekende even later ook de ruststand.

In de tweede helft was er vanuit het Kwakelse kamp de overtuiging dat er meer in kon zitten dan slechts één punt. Met de wind in de rug en aanvallers Joeri Stange en Maurice Bartels nog op de bank, was dit zeker geen rare gedachte. Toch moesten de meegereisde supporters wachten tot de 65e minuut voor het eerste wapenfeit van de tweede helft, welteverstaan voor AGB. Na een strakke voorzet vanaf de linkerkant van het veld had de Amsterdamse rechtsbuiten de bal voor het inschieten, maar hij schoot van dichtbij over.

Vlak hierna wisselde trainer Raymond de Jong Mathijs van Rijn voor Joeri Stange. In de 78e minuut wist de herstelde Joeri met een slimme steekbal vanaf links Rick Kruit één op één te zetten. Kruit wist hier wel raad mee en schoot de bal koelbloedig in de rechterhoek, zodat het 1-2 voor KDO werd. Lang konden de Kwakelaars echter niet genieten van deze voorsprong, want één minuut later was het alweer 2-2 toen Michael Meijer de bal ongelukkig in zijn eigen doel schoot. De thuisploeg deed er vervolgens alles aan om KDO uit haar spel te halen door veel strijd te leveren, maar ook door zich regelmatig verbaal te laten gelden richting de scheidsrechter. Na een communicatiestoornis tussen Mathijs Molleman en Peter Onderwater in de 85e minuut moest laatstgenoemde aan de noodrem trekken, haalde een AGB-aanvaller in kansrijke positie onderuit en ontsnapte met een gele kaart. Dit deed de gemoederen alleen nog maar oplopen in Amsterdam totdat AGB in de slotfase wel heel makkelijk een penalty kreeg van de overdonderde scheidsrechter. De spits van AGB duwde zijn achterwerk tegen het lichaam van Micheal Meijer aan. In plaats van het geven van een vrije trap aan KDO, besloot de arbiter om de thuisploeg een strafschop te geven. De penalty werd vervolgens in de rechterhoek binnengeschoten, zodat AGB op 3-2 wist te komen. In allerlaatste minuut van de wedstrijd was Bart van der Tol nog dichtbij de 3-3, maar het geluk was niet aan zijn zijde.

Door deze teleurstellende nederlaag en een 0-0 gelijkspel tussen ZSGO/WMS en Wijk aan Zee, is VVA/Spartaan winnaar geworden van de tweede periode. Aankomende zondag kan KDO het mislopen van de tweede periode van zich af gaan spelen als DSS op bezoek komt aan de Vuurlijn. Eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars knullig met 3-1 in Haarlem, dus ook hiervoor zal KDO zich graag willen gaan revancheren. De wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Doron Borger (75e Maurice Bartels), Joris Kortenhorst, Bart van der Tol, Timo Kas, Mathijs van Rijn (68e Joeri Stange), Sven Vlasman en Rick Kruit.

Voor KDO stond afgelopen zondag de allesbepalende laatste wedstrijd van de tweede periode op het programma. In Amsterdam konden de Kwakelaars de druk op VVA/Spartaan maximaal opvoeren door op sportpark Ookmeer van AGB te winnen. Bij winst van KDO moest VVA/Spartaan op Paaszaterdag ZSGO/WMS verslaan om de tweede periodetitel in … Lees meer »