001 - Escaperoom aglemeen
Elke Stap Telt gaat voor rondje Zijdelmeer

Elke Stap Telt gaat voor rondje Zijdelmeer


Geplaatst op: 16 maart 2015

Op vrijdag 9 januari is de ontmoetingsgroep van Vita Welzijn van start gegaan met het wandelproject Elke Stap Telt. Het instapniveau van de deelnemers lag tussen de 3 en 5, wat gelijk staat aan 1000 stappen per dag. Samen met hun mantelzorger en/of maatje hebben ze hard getraind richting een betere conditie, een fittere leefstijl en een gezellig samenzijn. Na 9 weken was de groep klaar voor een rondje Zijdelmeer.

De afgelopen 9 weken is er hard getraind door de Ontmoetingsgroep van Vita Welzijn binnen het project Elke Stap Telt. Elke vrijdag kwam de groep samen in de Bilderdijkhof om de week met elkaar te delen. Hoe ging het wandelen deze week, hoeveel stappen hebben we gezet en gaan we volgende week een niveau hoger en dus een stapje verder? Na de bespreking gingen de wandelaars onder leiding van Cisca van Straaten elke week ook nog op stap voor een lekkere wandeling.

Na 9 weken is het niveau gestegen tussen de 8 en 11, wat gelijk staat aan 2500-4000 stappen per dag en is de groep klaar voor een rondje Zijdelmeer. Om 13.30 uur verzamelde de groep bij het Gemeentehuis Uithoorn en met een droog en fris voorjaarszonnetje ging de groep vol enthousiasme op stap.

Onderweg is volop genoten van de natuur, die zich vandaag de dag op een prachtige manier ontluikt uit zijn winterslaap met de winterklokjes tussen de bomen en schitterende witte ganzen en zwanen op het Zijdelmeer. Tussendoor werd op elkaar gewacht, zodat de groep bij elkaar bleef, maar er werd niet stilgestaan. Cisca houdt de spieren warm door allerlei been- en armoefeningen te doen. Moe, maar voldaan kwam de groep terug op het Amstelplein. Onder het genot van een warm drankje in het Theehuis, werd er gezellig nagepraat over deze geweldige prestatie.

Het programma Elke Stap Telt is op verschillende locaties actief. Zo is woensdag 4 maart een nieuwe groep gestart vanuit de AKU Uithoorn en zal er in september weer een nieuwe groep starten vanuit de Bilderdijkhof. Wilt u uw conditie verbeteren en bent u wat ouder of loopt u met een hulpmiddel, dan kunt u meedoen met het project. Voor meer informatie bij Vita welzijn en advies, wijksteunpunt Bilderdijkhof 0297-567209 of bij de Ontmoetingsgroepen Uithoorn 0297-533540. Voor meer informatie bij de AKU Uithoorn, kunt u contact opnemen met Fenke van Rossum, via fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl of via 06-18632574.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Elke Stap Telt gaat voor rondje Zijdelmeer

Op vrijdag 9 januari is de ontmoetingsgroep van Vita Welzijn van start gegaan met het wandelproject Elke Stap Telt. Het instapniveau van de deelnemers lag tussen de 3 en 5, wat gelijk staat aan 1000 stappen per dag. Samen met hun mantelzorger en/of maatje hebben ze hard getraind richting een Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: