001 -Family
Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn viert 5 jarig bestaan met Theaterweek

Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn viert 5 jarig bestaan met Theaterweek


Geplaatst op: 17 maart 2015

Na de krokusvakantie werd er gestart met de Theaterweek “Een reis om de wereld”. Anderhalve week lang kregen de leerlingen theaterlessen van twee ‘echte’ theaterjuffen, een trommelworkshop van Drummerslab.nl, werden er kostuums gemaakt en decors geschilderd. In elke groep stond een land centraal waar over werd gewerkt. Elke klas mocht zelf, samen met de theaterjuffen, de voorstelling bedenken: wat willen jullie op het podium laten zien? Ook de ouders werden bij de Theaterweek betrokken: elke ochtend zagen we ouders in verschillende klederdrachten: van Suriname tot Volendam tot Marokko en Somalië, de prachtigste outfits hebben we gezien. Of er stonden ‘mime-moeders’ in de gang te stofzuigen of hun tanden te poetsen. En bij een feestje hoort taart: elke klas werd verwend met een prachtige Vuurvogeltaart en de ouders kregen een ‘Vuurvogel 5 jaar-cupcake’, gemaakt door moeders van onze school.

Na anderhalve week voorbereiding en pret, was het afgelopen donderdag zover en lieten onze kinderen zien hoe mooi en verschillend de wereld is via theater en muziek. De Podiumavond in Thamen begon heel verrassend met een raketliedje van groep nul, één en twee. Bij het vrolijke liedje Star Tracking werd meteen de vrolijke noot voor de avond gezet. Vanuit de ruimte, landen we op de wereld, om precies te zijn in Marokko. Groep 3, die danste en zong ‘met die kamelen hoef je je niet te vervelen’. Vanuit het zand reisden we door naar Frankrijk waar de jonkheren zowel met gedicht als lied de dames het hof maakten. De kinderen spraken, met een zelfgemaakte Eiffeltoren op de achtergrond, zelfs écht Frans!. Tijdens de pauze verzorgde het Amstel Blazers Collectief een leuk verrassingoptreden waarbij ze hun muziekkeuze helemaal aangepast hadden aan het landenthema. Na de pauze staken we met de piratenboot de zee over naar Engeland en ging groep 5 verder met een komische Mister Bean act, Zwerkbal van Harry Potter en de Big Ben. Het culturele toneel werd afgewisseld met glamour op de rode loper uit Hollywood en hippe breakdance uit Amerika door groep 6. Tante Es liet op fantastische wijze, samen met zijn klasgenoten van groep 7, zien wat een gezellig swingend land Suriname is. Op de vrolijke muziek van Bigi Kaaiman werd er geweldig salsa gedanst en ook de ritmes op de trommels klonken als muziek in de oren. Tenslotte gingen we met het vliegtuig nog naar het drukke Dubai Internationale Airport. De oliesjeiks met hun Ferrari ontbraken niet en na een zandstorm en een prachtige trommelvoorstelling eindigden we muzikaal genietend onze reis om de wereld al vliegend, van raket tot vliegtuig. De kinderen hebben met deze podiumavond laten zien hoe rijk en mooi onze wereld is en hoe creatief je dit via theater kunt uitbeelden. Als blijvend aandenken aan het 5 jarig bestaan werden de leerlingen nog verrast door de Oudervereniging met een sleutelhanger met wereldbol met daarop: “5 jaar Vuurvogel!”

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Theaterweek met Podiumavond! We willen de Oudervereniging en onze sponsors het Rabobank Coöperatiefonds en Sempeduca, enorm bedanken.

Op naar de volgende 5 Vuurvogeljaren!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn viert 5 jarig bestaan met Theaterweek

Na de krokusvakantie werd er gestart met de Theaterweek “Een reis om de wereld”. Anderhalve week lang kregen de leerlingen theaterlessen van twee ‘echte’ theaterjuffen, een trommelworkshop van Drummerslab.nl, werden er kostuums gemaakt en decors geschilderd. In elke groep stond een land centraal waar over werd gewerkt. Elke klas mocht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: