001 -Family
Kom helpen op kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn

Kom helpen op kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn


Geplaatst op: 17 maart 2015

Komende vrijdag en zaterdag (20 en 21 maart) is het weer NLdoet.
Ook op Kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn zijn dan diverse klussen te doen.
Het doel: de Kinderboerderij opknappen en een frisse uitstraling geven, zodat bezoekers en de dieren zich er thuis voelen!

De kinderboerderij in Uithoorn is sinds augustus 2014 gesloten. Eind 2014 is Stichting Kinderboerderij De Olievaar opgericht die er hard aan werkt om op korte termijn de kinderboerderij weer te openen. De klussen tijdens NLdoet zijn de eerste grote acties samen met de bewoners in Uithoorn, om de opening te kunnen realiseren.

Schilderwerk: Wij zoeken geen van Gogh of Rembrandt, maar wel mensen die bij ons wil komen schilderen. De buitenkant van de schuur moet weer in de beits gezet worden en binnen is ook van alles te doen. Sommige muren krijgen een vrolijk kleurtje en op sommige delen komt schoolbordverf. Verder moeten alle dierenverblijven voor o.a. de konijnen, kippen en vogels ook geschilderd worden.

Tuinklussen: Op sommige plekken is het gras wel erg lang, de takken van de knotwilgen uitgegroeid en sommige struiken kunnen wel wat snoeiwerk gebruiken. Ook het tegelwerk heeft de nodige aandacht nodig. Echte klussen voor mensen die het lekker vinden om buiten aan de slag te gaan.

Kleine (timmermans)klussen: Wij zoeken handige vrouwen en mannen die ons daarbij kunnen helpen. De klussen zijn divers en bestaan bijvoorbeeld uit het controleren van de omheining, hekken, hang- en sluitwerk en herstellen waar nodig is. Maar ook het plaatsen van een hek, de dakgoot controleren en eventueel repareren. Verder staat er een mooie buiten volière. Deze willen wij graag weer opknappen zodat wij deze weer kunnen gebruiken. Ook moeten de dierenverblijven worden schoon gemaakt en opgeknapt, en moeten er nieuwe loopplanken voor het konijnenplein gemaakt worden.

Kijk op de website van NLdoet.nl en geef je op! Wij zorgen voor koffie, thee, fris en de lunch.

De kinderboerderij kan nog diverse materialen en gereedschap gebruiken. Mocht je als organisatie of particulier hierin iets kunnen betekenen, neem dan contact op met willemkornmann@hotmail.com.
Giften zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Namens Stichting Kinderboerderij De Olievaar alvast ontzettend bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan de kinderboerderij!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kom helpen op kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn

Komende vrijdag en zaterdag (20 en 21 maart) is het weer NLdoet.Ook op Kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn zijn dan diverse klussen te doen.Het doel: de Kinderboerderij opknappen en een frisse uitstraling geven, zodat bezoekers en de dieren zich er thuis voelen! De kinderboerderij in Uithoorn is sinds … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: