Jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan; einde van een tijdperk

Jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan; einde van een tijdperk


Geplaatst op: 17 maart 2015

Onder een luid en welverdiend applaus van de aanwezige kinderen en hun ouders werd zaterdag 14 maart jl. aan de begeleiders van het jeugdschaatsen de gebruikelijke bos bloemen uitgereikt. Dit als blijk van waardering voor hun begeleiding van de schaatsjeugd uit Aalsmeer en Kudelstaart in het afgelopen half jaar (half oktober t/m half maart). Deze keer was het echter anders dan anders. Het was namelijk na 40 jaar de laatste keer dat het jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan op deze wijze plaats vond; het einde van tijdperk. Een aantal van de aanwezige ouders was nog niet eens geboren, toen destijds, onder leiding van Henk Könst, met het jeugdschaatsen werd begonnen. Na 25 jaar besloot Henk er mee stoppen en werd de coördinatie overgenomen door Marijke Maarse, daarbij geassisteerd door Leendert Molenaar en Gijs van Beek en nog een aantal begeleiders. Deze 3 mensen hebben elk 30 jaar lang elke zaterdag van half oktober t/m half maart kinderen begeleid op de Jaap Edenbaan. Naar aanleiding hiervan heeft het bestuur van het District Aar en Amstel van de KNSB besloten als blijk van waardering de Bronzen Schaats met bijbehorende oorkonde toe te kennen. Deze onderscheiding werd namens het bestuur door de voorzitter, Albert Vuil, opgespeld. Daarna werden onder het genot van patat door de schaatsbegeleiders de schaatsdiploma's aan alle desbetreffende kinderen – iedereen was geslaagd – uitgereikt.

Hoe nu verder? Het jeugdschaatsen gaat volgend jaar gewoon weer door, maar zal op een andere manier georganiseerd worden. De ouders zullen hierover binnenkort nader geïnformeerd worden. Wordt dus vervolgd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan; einde van een tijdperk

Onder een luid en welverdiend applaus van de aanwezige kinderen en hun ouders werd zaterdag 14 maart jl. aan de begeleiders van het jeugdschaatsen de gebruikelijke bos bloemen uitgereikt. Dit als blijk van waardering voor hun begeleiding van de schaatsjeugd uit Aalsmeer en Kudelstaart in het afgelopen half jaar (half … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: