De Baat (2e)
Gemeente start enquête over rechtstreekse busverbinding Utrecht

Gemeente start enquête over rechtstreekse busverbinding Utrecht


Geplaatst op: 19 maart 2015

‘Wilt u een rechtstreekse bus van Uithoorn en De Ronde Venen naar Utrecht CS? Laat dan nu uw stem horen!’ Aldus luidt de eerste zin van een enquête die gemeente De Ronde Venen is gestart over een rechtstreekse busverbinding met de Domstad. Deze peiling is vooral bedoeld ter ondersteuning van het Rondeveense pleidooi richting provincie.

Sinds enige jaren geleden de rechtstreekse busverbinding met Utrecht verdween, ijvert het Rondeveense college van B en W voor de terugkeer ervan. OV-reizigers tussen Mijdrecht, Vinkeveen of Wilnis en Utrecht moeten nu met bus en trein via Station Breukelen.
Deze route kost de reizigers te veel tijd, menen B en W. Door de treinreis is deze omweg ook nog eens duurder. Dat de overstaptijd vanuit De Ronde Venen slechts drie minuten is, maakt de OV-verbinding extra onaantrekkelijk. Een klein beetje vertraging is voldoende om een reiziger de trein te doen missen.

Aanbesteding
De laatste maanden is de discussie over het OV in De Ronde Venen geïntensiveerd. Dat houdt verband met de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer. Vanaf december 2016 krijgt de provincie een nieuwe dienstregeling. Ter voorbereiding op de aanbesteding heeft De Ronde Venen de provincie gevraagd een rechtstreekse busverbinding met Utrecht in de dienstregeling op te nemen.
Ook tijdens het lijsttrekkersdebat voor de provinciale verkiezingen, vorige week in De Boei in Vinkeveen, kwam dit thema ter sprake. Diverse provinciale politici onderstreepten daar het belang van de rechtstreekse busverbinding.

Scholieren en bedrijven
Op initiatief van wethouder Aldrik Dijkstra (Verkeer en Vervoer) kunnen inwoners daarom nu een online vragenlijst invullen. De wethouder roept niet alleen inwoners van De Ronde Venen op om de enquête in te vullen, maar iedereen die tussen Utrecht en de gemeente reist. “Een rechtstreekse busverbinding vanuit Uithoorn en De Ronde Venen met Utrecht CS is in het belang van zo veel groepen in de lokale samenleving: scholieren, studenten, winkeliers, forenzen, lokale bedrijven en hun werknemers. Hoe meer mensen de peiling invullen, des te overtuigender wij als gemeente overkomen op de provincie.”

Wilt u ook een rechtstreekse busverbinding met Utrecht? Op www.derondevenen.nl vindt u een link naar de vragenlijst. U kunt de enquête ook invullen via https://nl.surveymonkey.com/r/utrechtstreeks.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente start enquête over rechtstreekse busverbinding Utrecht

‘Wilt u een rechtstreekse bus van Uithoorn en De Ronde Venen naar Utrecht CS? Laat dan nu uw stem horen!’ Aldus luidt de eerste zin van een enquête die gemeente De Ronde Venen is gestart over een rechtstreekse busverbinding met de Domstad. Deze peiling is vooral bedoeld ter ondersteuning van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: