Makkelijke overwinning CSW uit bij UVV

Geplaatst op: 23 maart 2015

Op het prachtige relatief nieuwe sportpark van UVV in Vleuten leek alsof alleen CSW publiek op de wedstrijd was afgekomen. Misschien was dat ook wel de reden dat de thuisclub UVV niet heel erg overtuigend probeerde om het CSW moeilijk te maken deze middag. En dat terwijl de heenwedstrijd in Wilnis nog in 1-1 geëindigd was.

In de basisopstelling had Terence van der Linden de plek ingenomen van de geblesseerde Elroy Baas. Als linksback kwam hij regelmatig gevaarlijk op. Doelpuntenmachine Bram Bode verving de geschorste Sander Kunkeler. Het moet gezegd, de allereerste kans was voor UVV. Keeper Jordy Wens was kansloos op het afstandsschot van een meter of twintig, die echter precies tegen de kruising weer het veld in kaatste. Met de schrik vrijgekomen toog CSW naar voren en het duurde niet lang voordat ze een ruime voorsprong van 0-3 gerealiseerd hadden. Welgeteld 18 minuten. De 0-1 van Bram Bode was uitstekend voorbereid door Jelle van den Bosch, de 0-2 na een mooie pass van Vincent Wens en een een-tweetje tussen afmaker Vincent van Hellemondt en Mike Cornelissen. Nick van Asselen scoorde de derde treffer na een combinatie met Bram Bode. De grensrechter vlagde overigens bij twee van de drie doelpunten voor buitenspel, wat echter genegeerd werd door de soeverein leidende scheidsrechter. In die beginperiode had CSW trouwens nog veel meer kunnen scoren als ze wat scherper waren geweest. Berry Kramer kopte helemaal vrij van dichtbij de bal naast het doel en een schot van aanvoerder Marciano Kastoredjo van 18 meter belandde op de verkeerde kant van de paal. De licht geblesseerde Dave Cornelissen werd uit voorzorg vervangen door Jay Klaas Wijngaarden, die regelmatig zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, maar in de voortzetting niet heel gelukkig was. De mooiste actie van die eerste helft was een halve omhaal van Mike Cornelissen vanaf de rand van het strafschopgebied die keihard op de lat spatte, slechts de herinnering achterlatend van een potentieel werelddoelpunt. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd in deze eerste helft leek Bram Bode op weg naar zijn tweede doelpunt toen hij op de rand van het strafschopgebied gevloerd werd. De scheidsrechter besloot een vrije trap net buiten de zestien te geven in plaats van een penalty. De trap van Nick van Asselen werd ternauwernood gekeerd door de keeper en Berry Kramer wist de rebound niet op waarde te schatten.

De tweede helft had CSW meewind, wat niet echt een voordeel bleek. De voorzetten gingen vaker wel dan niet over de hoofden van de aanvallers. Dieptepasses rolden regelmatig over de achterlijn. Desondanks duurde het slechts 6 minuten toen het Bram Bode lukte zijn tweede doelpunt aan te tekenen. Dit keer door slim een voorzet bij de verre paal in het doel te krullen, 0-4. Vijf minuten later werd Berry Kramer op 20 meter van het doel gevloerd toen hij bijna door het centrum van de verdediging geglipt was. Hij ontfermde zich zelf over de vrije trap, die hij naast schoot. Matthijs Uytewaal werd ingebracht voor Jelle van den Bosch. Het was onduidelijk of een terugspeelbal van Matthijs iets te kort was of dat keeper Jordy Wens iets te lang treuzelde met het wegschieten daarvan. In ieder geval gooide de spits van UVV zich voor de bal, die hij daarna in het lege doel kon schuiven, 1-4. Tien minuten lang leek UVV weer iets meer geloof in een goede uitslag te tonen, totdat Mike Cornelissen zorgde voor de uiteindelijke 1-5 eindstand. De inzetten van Jay Klaas Wijngaarden en Bram Bode werden nog gekeerd door de paal en een verdediger, maar de inzet van Mike hoog in het dak van het doel was niet meer te stuitten. Robert de Kuijer mocht de laatste 12 minuten ook nog invallen voor Nick van Asselen. De score veranderde echter niet meer, mede omdat een schot van Bram Bode via de keeper en de lat het doel miste. Een eenvoudige overwinning, waardoor wel twee punten extra afstand genomen werd van Veensche Boys en drie doelpunten extra in doelsaldo ten opzichte van Argon. Nog 6 wedstrijden te gaan. Hoe zal dit avontuur eindigen in het laatste seizoen van Dennis Sluijk als hoofdtrainer bij CSW?

Op het prachtige relatief nieuwe sportpark van UVV in Vleuten leek alsof alleen CSW publiek op de wedstrijd was afgekomen. Misschien was dat ook wel de reden dat de thuisclub UVV niet heel erg overtuigend probeerde om het CSW moeilijk te maken deze middag. En dat terwijl de heenwedstrijd in … Lees meer »