001 -Family
Sint Jozefschool groep 8b naar Sterrenwacht

Sint Jozefschool groep 8b naar Sterrenwacht


Geplaatst op: 23 maart 2015

Maandag 16 maart was het dan eindelijk zover. In aansluiting van de lesstof over o.a. zonnestelsel had de school samen met een paar ouders het idee opgepakt om naar een sterrenwacht te gaan. Het moest donker zijn, dus werd een avondprogramma en gelukkig was het 16 maart helder.

Er zijn meerdere sterrenwachten in Nederland, de keuze was gevallen op Copernicus in Overveen, mede door het enthousiasme van de medewerker Johan aldaar.
Na een uitgebreide presentatie over het zonnestelsel met natuurlijk ook aandacht voor de zonsverduistering die plaats zou vinden in deze week mochten de kinderen eindelijk naar boven om door de kijker te kijken.
De meest heldere ster Sirius duidelijk in beeld gezien, maar ook indrukwekkend de planeet Jupiter. Daarna nog meerdere sterren en ster-combinaties gezien. Echt mooi om eens te kunnen zien door zo’n enorm grote kijker!
Als laatst nog met het blote ogen op het veldje naast de sterrenwacht het steelpannetje, de poolster en de diverse sterrenbeelden gezien. Een mooie belevenis voor groep 8b, die wel wat laat weer thuis waren.. maar het was het wel waard.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint Jozefschool groep 8b naar Sterrenwacht

Maandag 16 maart was het dan eindelijk zover. In aansluiting van de lesstof over o.a. zonnestelsel had de school samen met een paar ouders het idee opgepakt om naar een sterrenwacht te gaan. Het moest donker zijn, dus werd een avondprogramma en gelukkig was het 16 maart helder. Er zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: