001 -Family
Leerlingen Paulus- en Piusschool Abcoude wandelen voor water

Leerlingen Paulus- en Piusschool Abcoude wandelen voor water


Geplaatst op: 23 maart 2015

Woensdag 18 maart rond half twaalf: de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude verwelkomt de leerlingen van de groepen 7 en 8 met hun leerkrachten bij het clubgebouw van hockeyvereniging Abcoude. Kort daarna lost de burgemeester het startschot en gaan 109 kinderen op pad.

Zes kilometer wandelen met een rugzak, gevuld met zes liter water! Dat valt niet mee, maar het is wel de afstand die leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden gemiddeld lopen voor drinkwater. De leerlingen halen met de sponsorloop geld op voor het sanitatieproject van de Stichting Welzijn Wajir. De landelijke actie Wandelen voor Water vindt jaarlijks plaats rond Wereldwaterdag. Dit jaar doen er 601 scholen mee. Voorafgaand aan de sponsorloop kregen de leerlingen les van gastdocenten over het te sponsoren project.

De zon houdt zich schuil, maar het is droog. De mooie route voert dwars door natuurgebied de Hoge Dijk, het golfterrein en langs het Abcoudermeer. NME-centrum de Woudreus heeft een bingo samengesteld en halverwege de route trakteert Plusmarkt Koot de wandelaars op een snackje en een drankje.

Met een vrije woensdagmiddag in het vooruitzicht probeert een kopgroep van zo'n acht jongens de route zo snel mogelijk te lopen. Niet iedereen is zo snel, want het valt echt niet mee met zo'n zware last op je schouders. Iedereen haalt uiteindelijk de eindstreep en dat verdient een groot compliment.

Wilt u meer weten over Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude bezoekt u dan de website: www.rotary.nl/vinkeveenabcoude.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen Paulus- en Piusschool Abcoude wandelen voor water

Woensdag 18 maart rond half twaalf: de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude verwelkomt de leerlingen van de groepen 7 en 8 met hun leerkrachten bij het clubgebouw van hockeyvereniging Abcoude. Kort daarna lost de burgemeester het startschot en gaan 109 kinderen op pad. Zes kilometer wandelen met een rugzak, gevuld met zes liter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: