Stunt Atalante heren 1 tegen nummer 2 KVA

Geplaatst op: 23 maart 2015

In een zinderende wedstrijd heeft Atalante heren 1 verrassend de nummer twee in de promotieklasse KVA met 3-2 verslagen. Drie belangrijke punten, maar bovenal weer een heerlijk gevoel. Want Atalante straalde weer de vechtlust en het enthousiasme uit waarmee het dit seizoen zo uitstekend uit de startblokken kwam. Dat het close was blijkt het uit feit dat KVA vier punten meer maakte dan Atalante (107-111). En in de vierde set leek bij een 21-24 achterstand een 1-3 nederlaag onafwendbaar. Maar de Vinkeveense heren piekten op de juiste momenten en knokten zich, met dank ook aan de steun van het publiek, geweldig terug in de wedstrijd.

Vooraf waren er nogal wat zorgen. Iwan nog niet helemaal fit en bij Frans speelde en oude schouderblessure weer op. In Amsterdam werd redelijk kansloos met 3-1 verloren. Heren 2 moest gelijktijdig spelen in de derby tegen koploper Unitas (en dat wonnen ze met 4-0!). De aanvulling moest dus ditmaal van Remco uit heren 5 komen, die gelukkig bereid was zijn eigen wedstrijd een keer over te slaan. Tenslotte waren de punten na vier nederlagen op rij weer keihard nodig, want het verschil tussen de vierde en tiende plaats (‘goed’ voor PD-wedstrijden) is steeds kleiner geworden.

KVA nam in de eerste set het voortouw. Het was even wennen in de passing aan Vinkeveense kant en de Amsterdammers namen een 7-9 voorsprong. Maar puntje voor puntje kwam Atalante terug tot 16-14. Daarna werd het een echt side-out duel. Beide teams hebben een sterke aanval en een goede verdediging. En fraaie combinatie-aanval van Bas, een blok van Erik en een service-ace van Jeroen maakten net het verschil, 25-23.

Een mooi begin en met het zo gewenste puntje in de tas begon Atalante ook sterk aan de tweede set, 6-2. Daarna werd het iets te frivool en ging KVA beter draaien. De gasten maakten weinig fouten meer en namen het heft in handen, 13-16. De thuisploeg bleef echter hard werken en je voelde dat het met de instelling van de ploeg goed zat. Sterk verdedigen, knappe scores van Iwan en Leroy en een killblok van Remco brachten de stand weer op gelijke hoogte, 23-23. In de slotfase van deze set ging het met twee mislukte aanvallen helaas toch net fout, 24-26.

Maar geen paniek, want Atalante zat goed in de wedstrijd. Dus ontspon zich een spannende derde set, met soms knotsgekke lange rallys en de meeste punten voor de ontvangende partij, 14-14. Toen stokte de aanval bij Atalante, terwijl KVA steeds makkelijker de opening wist te vinden. De nummer twee rook zijn kans en pakte deze set met 17-25.

Het brak Atalante niet, want het begin van de vierde set was weer voor de thuisploeg. Jeroen met een fraaie plaatsbal, Remco door het midden en Erik blokkeerde hun sterkste buitenaanvaller, 11-6. Een even mindere fase bracht KVA terug in de set en hoe, want snel liepen ze uit naar een 21-24 voorsprong. Strijd gestreden zou je dan denken, maar nee. Iwan en Leroy haalden genadeloos uit, twee foutjes van KVA en een scherpe service van Bas bezorgden Atalante alsnog de setwinst, 26-24.

De euforie na deze houdini-act was groot en leverde de benodigde brandstof op voor de vijfde set. Ook deze ging weer lange tijd gelijk op, maar Atalante ging voor de hoofdprijs en pakte die, gedragen door het fanatiek meelevende publiek, op karakter en met uitstekend spel. Het was nipt, 15-13, maar genoeg. Een zeer fraaie overwinning, waarin Jeroen als spelverdeler goed speelde, Iwan, Erik, Leroy en Bas weer ouderwets op dreef waren en Remco, normaal zijn wedstrijden in de vierde klasse (!) spelend, uitstekend meedraaide.

Dat geeft de burger weer moed, maar Atalante is er nog niet. Het verschil met de tiende (promotie/degradatieplaats) plaats is slechts zo’n vijf punten. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, waarvan twee tegen directe concurrenten, wordt het best nog spannend. Maar op basis van deze wedstrijd moet Atalante zich toch echt kunnen handhaven. Belangrijk, want voor komend seizoen wordt de selectie met enkele jonge talenten uitgebreid.

In een zinderende wedstrijd heeft Atalante heren 1 verrassend de nummer twee in de promotieklasse KVA met 3-2 verslagen. Drie belangrijke punten, maar bovenal weer een heerlijk gevoel. Want Atalante straalde weer de vechtlust en het enthousiasme uit waarmee het dit seizoen zo uitstekend uit de startblokken kwam. Dat het … Lees meer »