Dames 1 pakt punten van de nummer 5

Geplaatst op: 23 maart 2015

Op vrijdag 20 maart speelde Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, tegen de nummer 5 van de poule. Lekker in de oude vertrouwde thuishal, waar het top publiek alweer op de tribune te vinden was. De vorige keer eindigde de wedstrijd tegen Spaarnestad met 3-1 verlies en dit zou die kans zijn om al die sets weer terug te pakken! Met Iwan als coach aan de zijlijn moest dat toch wel lukken?

De eerste set begon erg goed. We pakten meteen de voorsprong en stonden een tijdje met 3 punten voor. Dit voelde erg goed, maar het duurde niet lang. Toen begonnen de Haarlemse vrouwen de achterstand weer in te halen. Zij kwamen erg krachtig terug en er werd flink geprikt en geslagen. Wij bleven echter rustig spelen en pass’ten de ballen netjes naar Wilma. Toen begonnen de schoonheidsfoutjes te komen en kwamen we op een enorme achterstand. Helaas hebben we die achterstand niet meer in kunnen halen en eindigde de eerste set met 17-25.

De tweede set ging erg lekker. We zaten weer goed in het spel en dat merkte je ook. Het ging lekker gelijk op in het begin en we konden de tegenstander prima bijhouden. Af en toe een keiharde bal van de enorm lange middenspeelster, maar die punt haalden we dan snel weer in met een harde smash of een prikballetje in het midden gat. We speelden gewoon rustig ons spelletje en dat loonde ook. Uiteindelijk wonnen wij deze set met 25-21.

De derde set ging het even iets minder. Aan het begin wat schoonheidsfoutjes, maar alle ballen werden keurig gepasst en we bleven rustig spelen. Een kleine achterstand werd weer ingehaald en we hielden het erg spannend. Door middel van time-outs haalden we de tegenstander uit het spel en ook een wissel werkte erg goed. Na een service rally van bijna 5 punten waren we weer terug in de race. Het stond 18-21 en we waren weer op weg naar die overwinning. Helaas lukte het niet door een paar harde ballen van de tegenpartij. We verloren deze set met 19-25.

En toen kwam de vierde set. Erg spannend, want het stond 2-1 voor de tegenpartij. We moesten keihard gaan vechten en alles moest van de grond gehaald worden. De passes kwamen erg goed en ook op de smashes van onder andere Jana en Annemarieke had Spaarnestad geen antwoord. Loes stond heerlijk te blokken. Het ging gewoon erg lekker bij iedereen. En het bleef ook lekker gaan! De dames aan de overkant werkten hard, maar het lukte ze niet om de achterstand in te halen. Wij wonnen deze set met 25-19.

De vijfde set ging aan het begin erg gelijk op. We moesten het nu echt gaan doen, en we verdienden die winst ook na al dat harde werken. Er werd om en om gescoord en het bleef enorm spannend in het veld. 7-7 stond het, en nu moest het gaan gebeuren. We knokten keihard voor die punten, maar helaas lukte het net niet om de achterstand van 3 punten in te halen. We verloren de vijfde set met 11-15.

Op vrijdag 20 maart speelde Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, tegen de nummer 5 van de poule. Lekker in de oude vertrouwde thuishal, waar het top publiek alweer op de tribune te vinden was. De vorige keer eindigde de wedstrijd tegen Spaarnestad met 3-1 verlies … Lees meer »