001 -Family
Bomen geplant in gemeente Aalsmeer tijdens Boomfeestdag 2015 Bomen & Water

Bomen geplant in gemeente Aalsmeer tijdens Boomfeestdag 2015 Bomen & Water


Geplaatst op: 23 maart 2015

Op woensdag 18 maart jl. hebben vijftien leerlingen van de Groenstrook/Wellantcollege bomen geplant tijdens de 59ste editie van de Boomfeestdag. Dit jaar was het thema ‘Bomen & Water’. Zij plantten knotwilgen langs de dijk bij de Stommeermolen. De knotwilgen dragen bij aan het groene, parkachtig karakter van de omgeving bij de Molenvliet. Wethouder Jop Kluis hielp namens het college de leerlingen met het planten en vertelde de leerlingen over de Boomfeestdag.

Water is niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. En in onze volgebouwde steden zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.

Nationale Bomenfeestdag
Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Nu, 59 jaar later, vieren ruim 100.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen. In de laatste 59 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen op de Nationale Boomfeestdag geplant, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bomen geplant in gemeente Aalsmeer tijdens Boomfeestdag 2015 Bomen & Water

Op woensdag 18 maart jl. hebben vijftien leerlingen van de Groenstrook/Wellantcollege bomen geplant tijdens de 59ste editie van de Boomfeestdag. Dit jaar was het thema ‘Bomen & Water’. Zij plantten knotwilgen langs de dijk bij de Stommeermolen. De knotwilgen dragen bij aan het groene, parkachtig karakter van de omgeving bij Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: