001 -Family
Onervaren rijscholen scoren slechter

Onervaren rijscholen scoren slechter


Geplaatst op: 23 maart 2015

Regio - Rijscholen die minstens vier jaar lang bestaan, halen hogere slagingspercentages dan onervaren collega's.

Mensen die voor de eerste keer afrijden voor het autorijbewijs, slagen bij ervaren rijschoolhouders in 51,2 procent van de gevallen. Bij rijscholen die in de afgelopen vier jaar zijn ontstaan, is dat percentage slechts 42,5 procent.

Dat blijkt uit gegevens die NU.nl via de Wet openbaarheid van bestuur heeft aangevraagd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

In totaal werden vorig jaar 404.281 auto examens afgenomen. Daarvan slaagden 100.385 (50 procent) in hun eerste poging en 100.247 (49,3 procent) bij een herkansing.

Vooral gemeenten rondom grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben een laag slagingspercentage voor eerste examens. Ook grote delen van Friesland, Groningen en Zeeland presteren onder het gemiddelde.

Voor een onafhankelijke check van rijscholen is door het ministerie de site www.rijscholenkiezer.nl in het leven geroepen.

Bron: Nu.nl/Alblas.net


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onervaren rijscholen scoren slechter

Regio - Rijscholen die minstens vier jaar lang bestaan, halen hogere slagingspercentages dan onervaren collega's. Mensen die voor de eerste keer afrijden voor het autorijbewijs, slagen bij ervaren rijschoolhouders in 51,2 procent van de gevallen. Bij rijscholen die in de afgelopen vier jaar zijn ontstaan, is dat percentage slechts 42,5 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: