UWTC heeft om het kampioenschap van Uithoorn gereden

Geplaatst op: 23 maart 2015

Het kampioenschap van Uithoorn, bij UWTC, begon iets na 10.00 uur met de jongste jeugd. Een aantal deelnemers stonden eerst bij de bmx baan in plaats van het wielren parcours en kwamen maar nipt op tijd binnen. Zo konden ook deze deelnemers nog inschrijven en meerijden. En de jongste deelnemers hadden het zwaar met de sterke wind. Het veld was al snel behoorlijk uit elkaar geslagen. Jongste UWTC lid Siem van Smoorenburg vond in de koude wind de brug heel zwaar, maar was erg trots dat hij in de bocht nog 3 renners had ingehaald. De winst ging hier naar Jan van Schaik uit Amsterdam voor Michiel Mouris uit Baambrugge en Siem van Smoorenburg uit Leimuiden. Esmee de Rijk behaalde voor UWTC nog een mooie 6e plaats. Bij categorie 3+4 reed UWTC lid Mees van Smoorenburg bijna de hele wedstrijd op kop. Hierdoor kwam hij kracht tekort om de winst op te strijken, maar met een 2e plaats was Mees ook erg blij. De winst ging hier naar Kay van den Hogen uit Volendam en op de derde plaats eindigde Milan Huizer uit Waddinxveen. Voor Joyce de Rijk ook een hele mooie 6e plaats.

Categorie 5+6 en categorie 7 gingen op hetzelfde tijdstip van start. Bij categorie 5+6 ging de winst naar Tristan Geleijn uit Rijsenhout voor Rosan Koper uit Heemskerk en Wessel Mouris uit Baambrugge. Voor UWTC reed Sven Buskermolen mee en Sven eindigde op plaats 12. Bij de eindsprint in categorie 7 kwam sterke UWTC renner Eric Looij net iets tekort voor een plaats op het podium. Tijmen van Loon uit Amstelveen, Owen Geleijn uit Rijsenhout en Lars Klugt uit Volendam waren vandaag net iets sterker. Voor Eric een 4e plaats en Ian van de Berg reed naar de 10e plaats.
Bij de nieuwelingen en dames klasse verscheen maar een heel klein startveld. We hadden concurrentie van de landelijke wedstrijden. Al snel ontstond een kopgroep met 5 man/vrouw en hierachter een achtervolgend groepje met onze Niels Kramer erin. Niels heeft nog weinig wedstrijdervaring en vond gedurende de wedstrijd in Julia van Ravenszwaaij een goede partner. Lucia Kriger kon deze beide renners niet bijhouden en kwam alleen te rijden. In de laatste fase van de wedstrijd dunde de kopgroep ook steeds verder uit, waardoor de eindsprint uiteindelijk ging tussen Ruben vd Pijl uit Amstelveen en Stijn Ruijter uit Uithoorn. Ruben was een tikje sneller en mocht op het hoogste schavot plaatsnemen. Niels Kramer reed de wedstrijd lekker uit en eindigde als 5e.
Bij de dames ging de winst naar Tessa Dijksman die als enige dame lang in het spoor van de jongens kon blijven.

Ook bij de sportklasse en de overige renners (elite, belofte, junioren en amateurs) geen grote opkomst. Maar er stond wel een enorm sterk startveld. Alle 27 renners gingen tegelijk van start. Een actieve wedstrijd met veel uitloop pogingen ontstond. Halverwege de wedstrijd ging Henk de Jong uit Mijdrecht ervandoor en hij kreeg Franklin Wessels uit Aalsmeer en Max vd Water mee. Er ontstond een serieuze voorsprong van rond de 20 seconde. Maar ook deze ontsnapping werd uiteindeljk weer teniet gedaan. De toeschouwers waren het er wel over eens dat Henk de Jong wel de meest aanvallende renner van het veld was. Op het moment dat de sportklasse te horen kreeg dat er nog 3 rondes te rijden waren, werd ook deze groep actief. Guido de Koning uit Oostzaan sprong weg en wist zo de winst op te strijken. Hij kreeg de Amsterdamers Casper Hermans en Pierre Deen naast zich op het podium. Harry van Pierre is weer wedstrijdritme aan het opdoen na zijn zware valpartij in 2014, waardoor hij meer dan een half jaar niet meer op de fiets had gezeten. Met zijn vierde plaats ging ook hij weer tevreden naar huis. Voor nieuw lid Job Bosse een 7e plaats.

De overige renners gingen ook de laatste fase van de wedstrijd in waarbij de kopgroep een kleine voorsprong had op de rest. Maar in de laatste ronde wist de achtervolgende groep toch weer aan te sluiten. Alleen Marcel Jacobs uit Uithoorn had een gaatje geslagen en reed zo naar de winst. Voor de sprint voor de overige podiumplaatsen had de jury het zwaar, vier man bolde zo ongeveer tegelijk over de finishlijn. De Mijdrechtse Imo de Pruijssenaere en Henk de Jong waren 2 en 3 geworden. Rene Kaslander behaalde in deze groep de beste uitslag voor UWTC: 6e. Bas de Bruin bleef met de 9e plaats de jongste UWTC-er Bart de Veer voor. Voor het publiek was dit een leuke wedstrijd om te zien.

Alle trainingen gaan ook weer starten bij UWTC. Wielrennen is leuk voor jong en oud en wil je eens kennismaken met deze leuke buitensport kijk dan voor meer informatie op: www.uwtc.nl/wielren

Het kampioenschap van Uithoorn, bij UWTC, begon iets na 10.00 uur met de jongste jeugd. Een aantal deelnemers stonden eerst bij de bmx baan in plaats van het wielren parcours en kwamen maar nipt op tijd binnen. Zo konden ook deze deelnemers nog inschrijven en meerijden. En de jongste deelnemers … Lees meer »