001 - Tuimarkt
Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt jaarverslag buurtbemiddeling van buurtbemiddelaars.

Jaarverslag buurtbemiddeling aangeboden aan wethouder


Geplaatst op: 26 maart 2015

Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt woensdag 25 maart het jaarverslag ‘Buurtbemiddeling 2014’ van enthousiaste buurtbemiddelaars Corrie van Doorn en Wilma Koopman. Ook het tweede jaar van Buurtbemiddeling in De Ronde Venen blijkt een succes. Zij en hun 11 vrijwillige collega’s hebben 59 zaken behandeld waarvan 75% met direct positief resultaat.

‘Ik denk dat ik de wereld niet kan verbeteren’, aldus van Doorn. ‘Maar ik kan wel verschil maken in een buurt. Niemand wil ruzie hebben en soms heb je maar een klein duwtje nodig om de boel recht te zetten. Door buren te helpen in gesprek te gaan is mijn missie volbracht. Vaak is er miscommunicatie over kleine dingen die voor een ander heel groot worden. Bijvoorbeeld over een heg of geluidsoverlast. Wanneer je als buren begrijpt waarom het lastig is voor de ander dan is de oplossing die de buren samen bedenken vaak al dichtbij. Wij proberen de emoties, waar ruimte voor mag zijn, te reguleren. Soms zijn emoties hoog opgelopen in een strijd. En ook daar mag ruimte voor zijn.’

Meer informatie over buurtbemiddeling vindt u op: www.tympaan-debaat.nl/buurtbemiddeling . Ook het jaarverslag is hier digitaal beschikbaar. Een folder over buurtbemiddeling is verkrijgbaar bij alle partners en servicepunten.

Buurtbemiddeling is een uitwerking van wijkgericht werken. Gemeente De Ronde Venen, woningcorporatie GroenWest, Tympaan-De Baat, de politie en de wijk- en dorpscomités werken daarbinnen samen aan de leefbaarheid, vitaliteit en identiteit van de wijken en kernen in de gemeente.

Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt jaarverslag buurtbemiddeling van buurtbemiddelaars.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jaarverslag buurtbemiddeling aangeboden aan wethouder

Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt woensdag 25 maart het jaarverslag ‘Buurtbemiddeling 2014’ van enthousiaste buurtbemiddelaars Corrie van Doorn en Wilma Koopman. Ook het tweede jaar van Buurtbemiddeling in De Ronde Venen blijkt een succes. Zij en hun 11 vrijwillige collega’s hebben 59 zaken behandeld waarvan 75% met direct positief resultaat. ‘Ik … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: