Argon Basketball J20 bijna kampioen door winst op mede koploper

Geplaatst op: 30 maart 2015

Het op het hoogste Rayon niveau spelende Jongens-onder-20 team van Argon Basketball moest afgelopen zaterdag thuis in Mijdrecht spelen tegen de gezamenlijke koploper Binnenland J22. Aangezien de Mijdrechtse jongens de uitwedstrijd tegen deze ploeg met slechts één punt verschil in de laatste seconde hadden gewonnen, zou het een belangrijke en spannende wedstrijd worden tegen deze gemiddeld twee jaar oudere tegenstanders.

De Jonge honden van Argon begonnen sterk en wisten via 12-2 een 18-8 voorsprong na het eerste kwart op het scorebord te zetten. En door het voortzetten van het sterke samenspel in het tweede kwart was er eigenlijk geen sprake van spanning in deze “semi” kampioenswedstrijd. Via een maximale voorsprong van 30-11 werd het 33-18 bij rust. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De scores van Argon kwamen via aantrekkelijk samenspel en een aantal goed uitgespeelde aanvallen tot stand terwijl de tegenstander voornamelijk inside kon scoren en vrijwel geen afstandschot raak schoot.

De solide 15 punten voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon in het derde kwart. De Argonauten speelde minder scherp, maakten fouten in de verdediging en wisten zelf amper tot scoren te komen. Mede door een 0-8 run in de 7e minuut van dit kwart wist Barendrecht terug te komen tot 43-38 aan het einde van het derde kwart. Het gevaarlijke afstandschot van de tegenstander bleek moeilijk te verdedigen en ook in de rebound kwamen de Mijdrechtenaren te kort.

Hierdoor werd het vierde kwart (net als in de uitwedstrijd) een regelrechte thriller. Leuk voor het ruim aanwezige publiek en terecht gezien de kopposities van beide ploegen in deze klasse. De scores gingen aan beide zijde redelijk gelijk op en met nog ruim een minuut te spelen was de voorsprong geslonken tot 3 punten: 52-49. Er werden veel geforceerde fouten aan beide zijden gemaakt met als doel om na strafworpen in eigen balbezit te komen en te kunnen scoren. Mede hierdoor en de strategische time-outs duurde deze laatste speelminuut meer dan een kwartier. Desondanks hielden de Argonauten het hoofd koel in deze tumultueuse fase en brachten via het verzilveren van 6 van de 8 strafworpen een knappe 60-55 eindstand op het scorebord. Waarna de ontlading terecht groot was bij alle spelers en publiek.

Door deze overwinning staat Argon nu alleen bovenaan in de eerste klasse van het Rayon en is het kampioenschap met nog één wedstrijd te spelen vrijwel een feit. Topscorers van deze wedstrijd waren: Koen de Koning (13 pnt.), Quinten Limburg (13 pnt.) en Tom de Vries (12 pnt.).

Het op het hoogste Rayon niveau spelende Jongens-onder-20 team van Argon Basketball moest afgelopen zaterdag thuis in Mijdrecht spelen tegen de gezamenlijke koploper Binnenland J22. Aangezien de Mijdrechtse jongens de uitwedstrijd tegen deze ploeg met slechts één punt verschil in de laatste seconde hadden gewonnen, zou het een belangrijke en … Lees meer »