KDO stijgt met stip naar de vierde plaats door driepunter in Amsterdam

Geplaatst op: 30 maart 2015

Na de 4-2 thuisoverwinning van vorige week tegen DSS, speelde KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Blauw Wit Amsterdam. De rode lantaarndrager had haar zaken van tevoren duidelijk niet op orde, want de wedstrijd begon ruim een half uur later dan gepland. Reden: de thuisploeg was op zoek naar spelers en de trainer kwam ook niet op tijd opdagen. Verre van ideaal voor KDO aangezien de Kwakelse ploeg ruim op tijd op sportpark Sloten aanwezig was en bijna klaar was met haar warming-up.

Zonder de geblesseerde aanvoerder Sven Vlasman en gespaarde Mathijs van Rijn, begon KDO onder herfstachtige weersomstandigheden toch scherp aan de wedstrijd. Binnen tien minuten schoten de Kwakelaars twee keer op de lat en één keer op de paal. In de 13e minuut kon de meegereisde aanhang in de stromende regen toch voor het eerst juichen. Na een steekbal vanuit het middenveld schoot Joeri Stange één op één met de Amsterdamse doelman de 0-1 binnen. Vlak erna was het echter de thuisploeg die op gelijke hoogte wist te komen. Een vrijgelaten Amsterdamse middenvelder maakte een volle sprint vanaf de middenlijn en was net op tijd om de bal vanuit een voorzet binnen te glijden, 1-1. In de 38e minuut stelde KDO gelukkig orde op zaken via linksback Doron Borger. Doron die een vloeiende aanval zelf van achteruit opzette, werd even later door Rick Kruit op maat bediend en faalde niet, 1-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kon Blauw Wit Amsterdam in ene beschikken over twee extra spelers die aan kwamen waaien. KDO trok zich hier niets van aan en maakte direct na rust de felbegeerde derde treffer. Een schot van Rick Kruit vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied leek houdbaar voor de Amsterdamse sluitpost, maar die dook over de bal heen, 1-3. Even later wist KDO-doelman Peter Onderwater zich positief te onderscheiden door een bal uit de kruising te tikken. Met de straffe wind in de rug en in de ijzige kou besliste Rick Kruit in de 77e minuut uiteindelijk de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Joeri Stange maakte Rick zijn tweede treffer van de middag, 1-4. Vlak voor tijd scoorde zowel Joeri Stange als Rick Kruit nog één keertje, waardoor de eindstand 1-6 werd.

De overwinning van vanmiddag had veel hoger kunnen uitvallen, maar toch kan KDO tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Blauw Wit Amsterdam. Doordat ZSGO/WMS gelijkspeelde en zowel AGB als Arsenal verloren lijkt te spanning in de top van de derde klasse C te zijn teruggekeerd.
KDO heeft Arsenal gepasseerd op de ranglijst en staat hierdoor nu op een knappe vierde plaats. Over twee weken hervatten de Kwakelaars de competitie met een thuiswedstrijd tegen nummer dertien Schoten. Met het oog op de derde periode (nu twaalf punten uit vier wedstrijden) en de vierde stek zijn er meer dan genoeg aanknopingspunten voor het restant van de tot nu toe succesvolle competitie.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Doron Borger, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Bart van der Tol, Rick Kruit, Bart Hoving en Joeri Stange.

Na de 4-2 thuisoverwinning van vorige week tegen DSS, speelde KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Blauw Wit Amsterdam. De rode lantaarndrager had haar zaken van tevoren duidelijk niet op orde, want de wedstrijd begon ruim een half uur later dan gepland. Reden: de thuisploeg was op zoek naar spelers … Lees meer »