Vinken 1 hervat veldcompetitie met winst

Geplaatst op: 30 maart 2015

Op zaterdag 28 maart stond de eerste competitiewedstrijd op het veld op het programma voor het door ABN-AMRO gesponsorde vlaggenschip van De Vinken. Op het veld staat De Vinken op een derde plaats in de competitie met twee punten achterstand op de koploper VZOD en één punt achterstand op Zkc’31. Zaterdag stond de wedstrijd tegen DSO uit Alkmaar op het programma. DSO bezet de zevende plek.

De Vinken begon met de vaste basisacht: in de aanval Jelle Mul, Rutger Woud, Emese Kroon en Eva Hemelaar en in de verdediging Mark de Haan, Pascal Hoogeboom, Annick Stokhof en Manon Dankelman. Een speciale vermelding voor Pascal Hogeboom, die zijn eerste officiële wedstrijd in het eerste van De Vinken speelde.

DSO begon voortvarend aan de wedstrijd, meteen in hun eerste aanval kwamen de Alkmaarders op een 0-1 voorsprong, maar door een meegekregen strafworp, verzilverd door Emese Kroon, werd het 1-1. Mede door de harde wind werden er vele van de gecreërde kansen gemist, maar langzaam aan wist De Vinken op een steeds grotere voorsprong te komen. Door doelpunten van Pascal Hoogeboom, Mark de Haan, Rutger Woud (2x) en Manon Dankelman. Dit zorgde voor een comfortabele ruststand van 6-1.

In de rust hamerde coach Frank Dankelman erop dat De Vinken zich vooral moest richten op het goede van het spel uit de eerste helft. DSO had kennelijk ook een goede pep-talk gehad in de rust, want in de tweede helft was de achterstand binnen enkele minuten teruggebracht tot twee verschil, en de zenuwen begonnen bij de thuisploeg op te spelen. Gelukkig was daarna het Abn-amroteam weer aan slag en wisten Mark de Haan, Pascal Hoogeboom en Jelle Mul het gat weer te vergroten tot 9-4. Met nog twintig minuten op de klok en een steeds hardere wind, was de koek op voor de thuisploeg, waarna DSO wel nog twee maal wist te scoren, hetgeen de eindstand bepaalde op 9-6.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SDO uit Hillegom op het programma, waar De Vinken weer de punten zal moeten pakken om in aanmerking te blijven voor het kampioenschap en promotie.

Op zaterdag 28 maart stond de eerste competitiewedstrijd op het veld op het programma voor het door ABN-AMRO gesponsorde vlaggenschip van De Vinken. Op het veld staat De Vinken op een derde plaats in de competitie met twee punten achterstand op de koploper VZOD en één punt achterstand op Zkc’31. Lees meer »