001 -Family
Vijf medailles voor GVM '79

Vijf medailles voor GVM '79


Geplaatst op: 30 maart 2015

Op zaterdag 28 maart werd alweer de tweede turn wedstrijd van de voorgeschreven oefenstof in Breukelen gehouden.
Helaas had Ilse van der Veen (pre-instap) D3 zich afgemeld. Hopelijk is haar duim weer genezen voor de onderlinge wedstrijden op 11 april. Chalisa Bocxe en Luna van Sijll (pre-instap D2) mochten tegelijk met Stefanie Plooij, Isa de Jong en Nynke Bouwman het spits afbijten. Chalisa en Luna begonnen in baan 1 op sprong en de andere meiden op baan 2. Ze lieten alle vijf een mooie overslag tot ruglig zien, waarbij Isa de 3e en Stefanie de 1e plaats behaalde. Ook voor Luna in de andere baan leverde de sprongen veel punten op, waardoor ze 2e werd op dit toestel. Daarna naar het volgende toestel. Dit was de brug. Hier had Isa wat pech met de buikdraai waardoor ze eraf viel. Volgende keer gaat dit vast weer goed, net zoals altijd bij de trainingen. Pech was er ook voor Nynke op de balk. Ze was even haar oefening kwijt, maar de jury ging er soepel mee om, waardoor ze toch een 4e plek behaalde op dit toestel. Nadat op baan 1 de balk ook niet heel goed ging werd er gestart met de vloer. Hier was er een derde plaats voor Chalisa. Ondanks dat de handstand bij de meiden op baan 2 geen extra D - score opleverde wist Isa toch nog knap 3e te worden. Stefanie heeft een hele mooie constante wedstrijd geturnd en geen fouten gemaakt. Daarna was het wachten op de prijsuitreiking. Het wachten werd met twee bronzen medailles voor Chalisa en Stefanie beloond! Goed gedaan meiden!

Dan zijn Tara, Lisa en Shenena aan de beurt. Ze beginnen bij vloer. Lisa probeert een handstandoverslag en dat pakt goed uit. Dat levert extra punten op. Bij sprong weet Lisa met een hele mooie handstand platval de eerste plaats te behalen! Tara begint ook heel sterk. Zowel vloer als sprong gaan erg netjes, maar op de balk stijgt ze boven zichzelf uit. Ze turnt alle elementen, inclusief de koprol en ze valt geen één keer. Dat levert haar een mooie 3e plek op de balk op! Shenena begint ook goed, maar helaas mist ze een aantal elementen op de vloer, dat leidt tot aftrek. Ze laat zich niet uit het veld slaan en gaat gewoon door. Op de balk weet Shenena halverwege haar oefening niet meer. Dat is erg jammer. De wedstrijd is ten einde en dan wachten op de uitslag. Wat een prestatie, Lisa wordt vierde en Tara behaalt de vijfde plek. Gefeliciteerd meiden!

Daarna was de beurt aan Hatice, Floun, Rosalien en Elise. Ze begonnen op vloer. Ze deden allemaal een mooie oefening, maar helaas werd de ligsteun niet lang genoeg aangehouden en dat leidde tot aftrek. Op de sprong had Hatice enorme pech. Het inturnen ging heel goed, maar toen ze moest beginnen, ging het fout met de aanloop. Gelukkig herpakte ze zich en turnde een hele mooie balkoefening dat resulteerde in een mooie 5e plaats! Rosalien heeft dit keer de handstand platval gedaan en dat ging heel goed. Helaas heeft ze minder geluk op de balk. Ze valt er vanaf en bij het erop klimmen nog een keer. Wat een pech. Maar vol goede moed en doorzettingsvermogen, brengt Rosalien de wedstrijd tot een mooi einde. Floun heeft een hele constante wedstrijd geturnd. Jammer genoeg mist ze een element op de balk en dat leidt tot punten aftrek. Al met al een wedstrijd met ups en downs, maar toch heel goed gedaan meiden!

De dag vordert gestaag en Karlijn en Grace mogen de dag afsluiten. De sprongen van zowel Karlijn als Grace gingen echt heel mooi. Dit werd beloond met een mooie derde plaats van beide meiden op dit toestel. Alleen nog aan de landing werken dames dan zijn de sprongen perfect! Op de brug turnen Grace en Karlijn beiden een mooie oefening. Het ophurken ging dit keer bij allebei perfect! Dan is de balk aan de beurt. Grace besluit de radslag te gaan doen. Met inturnen, bleef ze staan, maar helaas lukt dat tijdens de wedstrijd niet. Toch behaalt ze een mooie 5e plaats op dit toestel. Goed gedaan! We eindigen met vloer. Ondanks dat Karlijn het even niet wist, herpakt ze zich en behaalt de 5e plaats op vloer. Dan is het wachten op de prijsuitreiking. Ook hier wint GVM een medaille, Karlijn is vijfde geworden. Gefeliciteerd! Goed gedaan.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vijf medailles voor GVM '79

Op zaterdag 28 maart werd alweer de tweede turn wedstrijd van de voorgeschreven oefenstof in Breukelen gehouden.Helaas had Ilse van der Veen (pre-instap) D3 zich afgemeld. Hopelijk is haar duim weer genezen voor de onderlinge wedstrijden op 11 april. Chalisa Bocxe en Luna van Sijll (pre-instap D2) mochten tegelijk met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: