Atalante heren 1 komt net tekort tegen Keistad

Geplaatst op: 30 maart 2015

Gemengde gevoelens bij Atalante na de 3-2 nederlaag tegen Keistad in Amersfoort. Tevreden met de twee punten, die het team weer een stapje verder brengen op weg naar behoud in de promotieklasse. Maar ook wel een kleine kater, want het hadden ook drie of zelfs vier punten kunnen -of misschien wel moeten- zijn. Maar ja, het was weer een zaterdagmiddag en dan zijn de Vinkeveense heren over het algemeen niet op hun scherpst.

De voorbereiding was al niet optimaal. Want iets te laat vertrokken uit Vinkeveen en in een file belandden, zorgden ervoor dat pas een kwartier voor aanvang de eerste Atalante-speler het veld betrad. De elf geroutineerde Amersfoorters hadden op dat moment al een gedegen warming-up achter de rug. Maar gesterkt door de knappe zege tegen KVA vorige week, begon Atalante sterk en nam het een 4-7 voorsprong. Enkele twijfelachtige arbitrale beslissingen brachten de gasten wat van hun stuk en Keistand kwam terug tot 17-14. Een eenmansblok van Frans betekende 18-18 en dat gaf de gasten de spirit om ook gelijk door te drukken. Goede aanvallen van Iwan, Yorick en Leroy zetten Atalante op setpoint, maar bij 23-24 en daarna bij 24-25 waren de Vinkeveners niet scherp genoeg. Keistad profiteerde dankbaar, 27-25.

Niet getreurd, want Atalante wist de servicedruk hoog te houden en een goed blok neer te zetten. Via 3-7 en 7-15 werd het een knappe 13-20 voorsprong in de tweede set. Keistad probeerde met veel wissels het tij nog te keren, maar kreeg in deze set geen poot meer aan de grond, 16-25.

Het eerste punt was hiermee binnen, op naar de volgende. Maar na een 2-3 voorsprong ging Atalante zich weer irriteren aan de arbitrage en werd het rommeliger en rommeliger. Met Jeroen voor Frans op de spelverdelerspositie werd een 11-7 achterstand nog wel goedgemaakt tot 19-19 maar op de beslissende momenten maakten de Vinkeveners te veel fouten, 25-19.

Het gebeurde dit seizoen nog niet vaak dat Atalante twee keer een achterstand moest goedmaken, maar in de vierde set lukt dit. Mede door een goede blokkering van Iwan nam het een voorsprong die de gasten daarna ook niet meer weggaven. Puntje voor puntje bleef Atalante aan de goede kant van de score. Tekenend was dan wel weer dat na een geweldige combinatie, waar Jeroen Iwan volledig vrij speelde, de daarop volgende service uitging. Zonde, want het euforie-moment was daarmee te snel weer weg. Door een goede service van Erik, een blok van Bas en een keiharde aanval van Leroy werd de voorsprong in deze set echter niet meer weggegeven, 22-25.

Op naar de vijfde set en de drie punten, waarmee Atalante één punt zou uitlopen op Keistad. De Vinkeveense heren begonnen sterk, 0-3. Maar in een rommelige hal (twee inspelende teams links en rechts naast het speelveld) met veel ballen in het veld kon Atalante de concentratie niet echt vasthouden. Keistad kwam terug, maar goede aanvallen van Yorick en Leroy zorgden ervoor dat de gasten met een 6-8 voorsprong van speelhelft konden gaan wisselen. Drie passfouten op rij gaven Keistad weer een voorsprong en die gaven de geroutineerde mannen uit Amersfoort niet meer weg. Tekenend was dat het laatste punt, bij een 14-13 stand, met een foutservice werd weggegeven.

Gelukkig nog maar één wedstrijd op zaterdag, de laatste van dit seizoen, tegen het dan waarschijnlijk al gedegradeerde Forza Hoogland. In de laatste thuiswedstrijd op 10 april tegen US, dat Atalante op de ranglijst nog kan passeren, kunnen de Vinkeveense heren zich echter al veilig spelen. Een overwinning is dan genoeg. Dus reserveer vrijdag 10 april, om 21.15 uur in uw agenda en help Atalante heren 1, zoals het trouwe publiek dat al vaker heeft gedaan, naar een fraaie en beslissende overwinning.

Gemengde gevoelens bij Atalante na de 3-2 nederlaag tegen Keistad in Amersfoort. Tevreden met de twee punten, die het team weer een stapje verder brengen op weg naar behoud in de promotieklasse. Maar ook wel een kleine kater, want het hadden ook drie of zelfs vier punten kunnen -of misschien … Lees meer »