Geen makkelijke, wel een lekkere overwinning CSW

Geplaatst op: 30 maart 2015

Tijdens een druilerige zaterdagmiddag op het niet meer zo moderne sportcomplex van VV Aalsmeer trad CSW aan zonder Mike Cornelissen in de basis. Hij was wegens ziekte in de week ervoor buiten de ploeg gehouden. Voor hem speelde Bram Bode. Aangezien CSW sinds kort gewend is te spelen op het eigen kunstgrasveld leek het zeer zwaar bespeelbare veld in het voordeel van de thuisclub. Deze begon wel energiek, maar al na 5 minuten in de wedstrijd wist CSW een voorsprong te bemachtigen. Na een verre voorzet van linksback Terence van der Linden nam Sander Kunkeler de bal prachtig aan en zijn harde schuiver verdween via binnenkant paal in het doel, 0-1. Een kwartiertje later belandde een strakke voorzet van Bram Bode bij de goed ingelopen Berry Kramer, die onreglementair gestuit werd door de doelverdediger. De toegekende penalty werd genomen door Bram Bode. Hij schoot wel hard in, maar de keeper wist het schot toch te keren. Nadat Aalsmeer een kans om van 10 meter in te koppen over het doel had gemikt, kreeg CSW aan de overkant een vrije trap op ongeveer 20 meter toegekend. Nick van Asselen en Sander Kunkeler leken beide aanspraak te maken om de vrije trap te nemen. Het was uiteindelijk Sander die de bal prachtig om de muur krulde en de keeper aan de grond genageld achterliet, 0-2. Aalsmeer bleef ondanks, of misschien wel vanwege, de achterstand aanvallen, wat resulteerde in twee dotten van kansen. Bij de eerste poging verdween de bal naast het doel, bij de tweede poging werd het schot van de beste aanvaller van Aalsmeer gesmoord en net voor de doellijn weggewerkt. De rest van de eerste helft was het spelbeeld nogal rommelig en leverde het ook geen noemenswaardige situaties op.

Hoe anders was dat in het begin van de tweede helft. Aalsmeer had waarschijnlijk in de rust energiedrank in plaats van het gebruikelijke kopje thee op, want met vereende krachten drukten ze CSW achteruit. Desondanks was het CSW die scoorde. Een goed doorgekopte bal van Vincent van Hellemondt belandde bij Sander Kunkeler en zijn actie was wederom zeer effectief en doeltreffend. Een comfortabele 0-3 voorsprong door drie opeenvolgende doelpunten van Sander. In de volksmond een hattrick, alhoewel deze niet alle drie in één helft gescoord zijn. Het zal Sander en CSW een zorg zijn. Des te verrassender dat Aalsmeer alleen maar meer opportunistischer ging spelen en binnen een paar minuten twee keer wist te scoren. De eerste was een presentje van de scheidsrechter die de bal op de stip had gelegd vanwege vasthouden door Vincent van Hellemondt, die daarvoor ook nog geel kreeg. Aanvoerder Marciano Kastoredjo kreeg ook een gele prent vanwege aanmerking op de leiding. De strafschop werd buiten bereik van de oplettend keepende Jordy Wens in de kruising geschoten. De tweede goal ontstond door een onoplettendheid in de verdediging, die Aalsmeer eenvoudig afstrafte. De 2-3 tussenstand op het scorebord beloofde veel spanning voor de overgebleven 36 minuten speeltijd. Na een uur spelen schoot Nick van Asselen een vrije trap van 20 meter vlak onder de lat, die de keeper tot corner verwerkte. Uit die corner tikte Vincent van Hellemondt de bal van dichtbij tegen de breedgebouwde keeper aan. Dennis Sluijk voerde twee wissels door; Jay Klaas Wijngaarden kwam voor Dave Cornelissen en Matthijs Uytewaal voor Vincent Wens. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Berry Kramer dribbelde gevaarlijk het vijandige strafschopgebied in, hield het overzicht en passte tot verrassing van de verdedigers op de geheel vrijstaande Vincent van Hellemondt, die geen moeite meer had om de 2-4 in het doel te schuiven. In de laatste minuten van de wedstrijd was het wederom Berry Kramer met een assist, dit keer op Bram Bode. Die had twee inzetten nodig om de keeper te verschalken waardoor het scorebord uiteindelijk 2-5 als eindstand aangaf. Door het zware veld en de energieke tegenstand van Aalsmeer geen gemakkelijke, maar wel een lekkere overwinning.

Tijdens een druilerige zaterdagmiddag op het niet meer zo moderne sportcomplex van VV Aalsmeer trad CSW aan zonder Mike Cornelissen in de basis. Hij was wegens ziekte in de week ervoor buiten de ploeg gehouden. Voor hem speelde Bram Bode. Aangezien CSW sinds kort gewend is te spelen op het … Lees meer »